Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar i kampen mot fattigdom och hunger. Ett samarbete där passionen för autentiska indiska kryddor och kvinnors ledarskap går hand i hand. Deras nya sortiment, grundat på familjens traditionella recept, består av fyra färdiga indiska currysåser och fem kryddmixer. För varje Punjabi Curry-paket som säljs går en summa oavkortat till Hungerprojektets ledarskapsprogram i Indien.

I Hungerprojektets ledarskapsprogram stärks kvinnorna att våga ta plats.

– Systrarna Khannas punjabi currysås har gått i arv, den är familjen Khannas traditionella curryrätt och en riktig nordindisk klassiker som också är också helt vegansk. Nu är såsen med och bidrar till en mer rättvis värld, säger Anju Khanna, vd för Systrarna Khanna.

Hungerprojektets program i Indien stärker kvinnor

Systrarna Khanna grundades 2016 av Alka och Anju Khanna, två systrar som länge saknat autentiska indiska kryddor och såser i butikshyllan. Sedan ungefär ett år tillbaka stöttar företaget Hungerprojekets arbete i Indien. Där driver Hungerprojektet ledarskapsprogram för kvinnor som valts in i de lokala byråden och arbetar för att få fler kvinnor att ställa upp i val. Många kvinnliga politiker får utstå hot och våld från både sin egen familj och andra bybor, som anser att kvinnor inte kan eller ska engagera sig politiskt. Hungerprojektet stöttar med utbildningar i ledarskap och driver intensiva kampanjer inför valen för att uppmuntra valdeltagandet bland kvinnor.

Curry Hungerprojekt

– Vi är väldigt glada över att Systrarna Khanna vill stötta vårt arbete med kvinnors ledarskap i Indien. En stor del av världens problem med fattigdom och hunger beror på att kvinnor inte har samma sociala ställning som män. Diskriminerar ett samhälle hälften av medborgarna är hälften av samhällets kunskap, engagemang och kreativitet outnyttjad. Det är alltså väldigt effektivt att investera i kvinnors ledarskap eftersom det ger goda resultat på många områden i samhället,säger Silvia Ernhagen, vd för Hungerprojektet.