Fazer utökar sitt redan etablerade utbud inom havre ytterligare. Nordisk havre är trendigare och mer efterfrågad än någonsin, inte minst för sina effekter på hälsa och miljö. Till hösten lanserar Fazer brödet HavreForm, två sorters frukostflingor från Frebaco samt nya växtbaserade såsbaser från Fazer Aito.

För att möta såväl klimatfrågan som konsumenters efterfrågan på näringsrik, växtbaserad mat som producerats på närodlade råvaror gör Fazer till hösten en stor satsning på att utöka sitt havresortiment.

— Vi vill främja en växtbaserad livsstil, bidra till bättre hälsa samt göra någonting bra för vår planet. Vår nordiska havre råkar vara världens mest kvalitativa havre tack vare de nordiska väderförhållandena. Havre är en mycket bra källa till betaglukan – en unik fibersort som kan sänka förhöjda kolesterolvärden, och jämna ut blodsockerkurvan. Höstens lanseringar är ett spännande och välsmakande komplement till vår redan befintliga portfölj av havreprodukter, säger Klas Johansson, Business Area Manager Food Industry, Fazer.

Samtliga produkter i höstens lansering är mjölkfria och utan tillsatser av animaliskt ursprung. Dessutom är hela sortimentet från Fazer Aito även glutenfritt.

Till hösten lanseras följande nyckelhålsmärkta nyheter:

Fazer HavreForm

Fazer HavreForm är ett unikt bröd, som är både mjukt och matigt och ett komplement till tidigare lanserade Havrefralla, Havrerundel och Ekologiska Havrehalvor. Brödet är bakat med solmogen havre från Västgötaslättens vidsträckta åkrar. Havren mals till mjöl i Fazers egen kvarn som ligger granne med bageriet i Lidköping. Vi sätter vår egen surdeg, en naturlig process som ger den rika och fylliga smaken. Brödet är rikt på växtbaserat protein och 40% av spannmålet består av fullkornshavre.

Rekommenderat cirkapris: 27,90 kronor