När Fjällfil bad sina följare om förslag på en ny smaksättning, var beslutet självklart: havtorn var den ultimata vinnaren. Nu tar Fjällfil Havtorn plats på butikshyllorna i hela landet från mitten av februari, och den väntas skaka om filmarknaden med sin unika kombination av krämighet och havtorns friska syrlighet.

Fjällfil är känt för sin extra krämiga konsistens och höga fetthalt, och den nya smaken utlovar en kittlande upplevelse på tungan. Tillverkad av mjölk från norrländska gårdar och baserad på en lång tradition, har Fjällfil etablerat sig som en favorit bland filälskare.

Havtorn, beskrivet som ett superbär, har blivit det efterlängtade tillskottet i filhyllan. Med dess rikedom av C-vitamin, vitamin A, E, K, B, B12 och folsyra, samt omega 7, växer dessa bär på taggiga buskar längs Östersjökusten.

Fjällfil Havtorn erbjuder en perfekt balans mellan den syrliga smaken från havtornet och den krämiga Fjällfilen som innehåller goda bitar av bären. En betydande detalj är att smaken endast kommer från havtornen och inte från tillsatta aromer.

Efter den överväldigande framgången med Fjällfil Lingon, som gick från tillfällig smak till en permanent plats i sortimentet under 2023, är förväntningarna höga på Havtorn. Fjällfil finns redan i smakerna naturell, hjortron, hallon, blåbär och lingon. Fjällfil Havtorn förväntas bli det nya tillskottet som tar smakupplevelsen till nya höjder.

Sätt på dig förväntningarna, för i vecka 7 gör Fjällfil Havtorn sitt storslagna entré i butiker över hela landet, med ett pris runt 25 kronor, med eventuella variationer beroende på butik. Det är dags att uppleva en smakexplosion som kommer att få dina smaklökar att dansa!