Nu släpps menyn som fyller tomrummet av alla inställda festligheter! Felix Nobullemeny är en klimatsmart och lättlagad festmåltid för hela familjen, framtagen av gastronomen Mattias Sjöblom.

I december varje år betraktar vi när stora tänkare och namnkunniga gäster servas en välkomponerad och innovativ meny. För att fylla tomrummet av att festligheterna ställts in i år, presenterar Felix ”Nobullemiddagen” med en unik meny helt bestående av bullerätter. Det är en klimatsmart trerättersmeny för hela familjen som alla kan laga hemma.

Matkassar med goda ingredienser skickas till Hennes Majestät Kronprinsessan Victoria, statsminister Stefan Löfven, miljöminister Isabella Lövin och andra gäster som skulle närvarat på plats samtidigt som recepten och menyn finns tillgängliga på felix.se. På så vis säkerställer Felix att tips på god och hållbar mat kommer alla till del och att såväl ledande politiker och kungligheter som alla oss andra har något att se fram emot i tider präglade av digitala möten och inställda festligheter.

– Det är varje matintresserad persons dröm att få ta fram Nobullemenyn. Att Felix gett mig den äran känns stort och otroligt kul. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att menyn är framtagen med Felix nya Vegetariska Delikatessbullar och svenska familjers favoritingredienser som grund. På det adderas touchen som förvandlar potatismos och ketchup till mousse de pommes de terre och sauce de la ketchup, säger Mattias Sjöblom, Gastronomisk utvecklare hos Felix.

Felix Vegetariska Delikatessbullar är en del av Felix satsning på hållbar vardagsmat. De är baserade på växtprotein i form av vete och ärta och klimatavtrycket är mer än 80 procent lägre än köttbullarna, samtidigt som smaken och konsistensen är lika bra!

– Alla ska kunna äta hållbart utan att kompromissa med goda smaker och rätter som man är van vid. Inte minst för familjer med barn är det viktigt att klimatsmarta val inte innebär en extra smakbarriär. Därför känns det extra kul med Nobullemiddagen som visar att det går att kombinera lågt klimatavtryck och goda smaker på ett enkelt sätt, säger Thomas Sjöberg, marknadschef Felix.

För att tydliggöra olika livsmedels klimatpåverkan publiceras alla Felix produkters klimatavtryck på felix.se/produkt och både klimatberäknad meny och recept återfinns på felix.se/nobullemiddagen. Och vi lovar – det är så enkelt att både barnfamiljer och kungligheter kan få till det.