Jimmy Månsson, VD och medgrundare av Elexir Pharma och Heidi Månsson, inköpschef och medgrundare av Elexir Pharma.

Svenskarnas hälsointresse och aptit på kosttillskott når nya höjder, och Elexir Pharma står som en strålande förebild. Det svenska kosttillskottsföretaget har just passerat den magiska gränsen på 100 miljoner kronor i omsättning, och dess tillväxtresa har varit imponerande.

Sedan 2018 har Elexir Pharma ökat sin omsättning med en enastående 300 procent. Redan i november i år nådde bolaget den imponerande summan, och det markerar en stadig ökning från 2022 års omsättning på 87,1 miljoner kronor.

Elexir Pharma grundades år 2000 av elitidrottaren Jimmy Månsson, som introducerade flera nya och unika kosttillskott från den internationella marknaden till Sverige. Bolaget har sedan dess utvecklat egna naturliga produkter som har blivit populära både i Norden och Asien, och idag har företaget 16 anställda.

”Med passion för hälsa och en stark tro på förebyggande åtgärder har Elexir Pharma inte bara passerat 100-miljonersvallen, utan står också som en symbol för en livsstilsförändring. I ord av Jimmy Månsson, VD och medgrundare: ’Elexir Pharma har funnits i över 20 år, men vi står bara i startgroparna av vad jag tror kan bli något riktigt stort.’ En inspirerande resa mot välbefinnande och ledarskap inom kosttillskott.”

Heidi Månsson, inköpschef och medgrundare av Elexir Pharma, delar med sig av företagets framgångsrecept: ”Vi har satsat stort de senaste åren och utvecklat flera nya högkvalitativa kosttillskott som har välkomnats varmt. Vårt ursprungliga syfte har alltid varit att skapa förutsättningar för en bättre hälsa för alla, och det kraftiga intresset för hälsa gör att fler väljer våra produkter.”

Förra året tilldelades Elexir Pharma utmärkelsen DI Gasell 2022 av Dagens Industri och Superföretag 2021 av Dun & Bradstreet, vilket erkänner företagets snabba tillväxt och lönsamhet.

Elexir Pharma – Foto: Butiksnytt

Jimmy Månsson, VD och medgrundare av Elexir Pharma, ser framåt och uttrycker sin glädje över att fler människor upptäcker vikten av att förebygga hälsa: ”Från start har vi sett en stor vilja hos många att förbättra sitt välmående, och det fortsätter bara att öka. Vi har nu siktet inställt på att växa ytterligare och bli ledande inom kosttillskott i Europa.”

Efter över 20 år i branschen känner sig Jimmy optimistisk: ”Elexir Pharma har funnits i över 20 år, men vi står bara i startgroparna av vad jag tror kan bli något riktigt stort.”

Nyckeltal för räkenskapsåret 2022:

  • Omsättning: 87,1 Mkr
  • Rörelseresultat: 12 Mkr
  • Balansomslutning: 34,9 Mkr
  • Soliditet: 69,9 procent

Text: Redaktionen – Butiksnytt