Axfood håller idag kapitalmarknadsdag. Temat för kapitalmarknadsdagen är framtidens logistik och det nya högautomatiserade logistikcentret i Bålsta.

Kapitalmarknadsdagen leds av vd och koncernchef Klas Balkow och medverkar gör Anders Lexmon, ekonomi- och finansdirektör. Agendan består av presentationer från Dagab, Axfoods inköps- och logistikbolag, som ges av vd Nicholas Pettersson, programansvarig Bålsta logistikcenter Per Gifvas, logistikchef Raymond Lundmark och transportchef Helena Blom. Dessutom gästas kapitalmarknadsdagen av Helmut Prischenk, vd Witron som är vald automationsleverantör för det nya logistikcentret.

Vid kapitalmarknadsdagen bekräftar Axfood investeringen avseende automation för det nya logistikcentret om 240 MEUR enligt den betalningsplan, finansiering och valutasäkring som tidigare kommunicerats. Vidare redogörs för förberedelser, tidplan och kringliggande transportlösningar för det nya logistikcentret. Witron presenterar styrkan i och utformningen av den avtalade automationslösningen.

– För att säkerställa effektiva dagliga varuleveranser till våra butiker och hållbara hemleveranser för vår stadigt växande e-handel, är en flexibel och i varje led optimerad logistikkedja avgörande. Vi har påbörjat resan mot en hög automationsgrad genom ett antal viktiga steg. Idag presenterar vi mer utförligt planen för etableringen av vårt högautomatiserade logistikcenter utanför Stockholm. Med detta tar vi ett stort steg in i framtiden och stärker hela Axfood-familjens konkurrenskraft, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.