Nu lanserar Dansukker en ny design på deras mest kända produkt ”Svenskt Strösocker” för att förtydligadet svenska ursprunget. Strösockret kommer från svenska sockerbetor som huvudsakligen är odlade på gårdar i Skåne. Det är även här Dansukker har sitt sockerbruk vilket ger korta transportavstånd och mindre miljöpåverkan. Dansukkers Strösocker är det enda svenska strösockret som finns på marknaden och den nya förpackningen lanseras under mars 2022.

Idag produceras allt svenskt strösocker från Dansukker i Örtofta som är Sveriges enda sockerbruk och även om sockertillverkning bygger mycket på tradition har produktionen under åren utvecklats och blivit mer effektiv. Tack vare detta är Sverige numera självförsörjande av socker. Nu bygger Nordic Sugar dessutom ut Örtofta till att bli ett av Europas största och mest moderna sockerbruk, med stort fokus på hållbarhet – allt för att säkra en framtid med svenskt socker.

LÄS OCKSÅ: 150-åringen som klev in svenskarnas skafferier

Trots att varumärket heter Dansukker är det garanterat svenskt strösocker i påsen, det enda strösockret som konsumenten kan hitta och köpa i matbutiken. Nu har Dansukker tagit fram en ny design på deras Sverige-märkta strösocker för att göra det lättare att välja svenskt.

– Vi har våra rötter och vårt ursprung här i Sverige och en stark koppling till svenska konsumenter. Vår nya design på strösockerförpackningen har vi tagit fram för att förstärka just det och underlätta för konsumenterna att välja svenskt. För vårt strösocker är nämligen det enda svenska på marknaden, säger Pernilla Wennerberg, Marketing Manager Dansukker.

Som en del av lanseringen av den nya designen har Dansukker knutit till sig de kända profilerna Elsa Billgren och Sofia Wood. Inför lanseringen har Elsa och Sofia tagit fram ett recept på en ny svensk klassiker.

Elsa Billgren och Sofia Wood

– Vi tycker att det känns så roligt att samarbeta med Dansukker eftersom vi båda älskar att baka och gärna vill göra det med svenskt socker från Skåne. Det är magiskt att vi har fått skapa ett helt nytt bakverk som tar tillvara på mycket av det bästa som vi tycker svensk bakning har att ge. Det perfekta mötet mellan en saftig morotskaka och en klassisk god bulle.Resultatet blev en härlig Morotsbulle med frosting som bakas i långpanna så att det räcker till många, säger Elsa Billgren och Sofia Wood.

Illustrationen på Dansukkers nya förpackning är gjord av den välrenommerade illustratören Klas Fahlén. Inspirationen kommer från skånska gårdar där sockerbetorna odlas. Den nya förpackningen kommer att finnas i dagligvaruhandeln från och med vecka 11. Rekommenderat ca pris 19:50 kr/förpackning.

Svenska sockerfakta:
– För att göra 2 kg strösocker går det åt 16 skånska sockerbetor.
– Det tar 12 timmar att utvinna socker från en sockerbeta.
– Ca 1000 lantbrukare odlar sockerbetor i Sverige.
– Sverige är idag självförsörjande på socker.
– Dansukker gör det enda svenska strösockret som finns i din matbutik.