Lidl växer snabbare än dagligvarubranschen i stort och fortsätter den kraftiga expansionen med målet 200 butiker år 2020. Igår öppnade butik nummer 187 och Frölundas andra, en efterlängtad butik och enligt Lidl en av de bästa nyöppningarna de haft i Sverige.

Läs också: Lidl hyllar sina kunder i ny reklamkampanj – ”Tillsammans gör vi Sverige mindre olidligt”

Den nya butiken på Lergöksgatan 2A kompletterar den befintliga i Marconi, en av de Lidl-butiker som går bäst i hela landet. Den nyöppnade butiken ligger på bottenplanet av ett fyra våningar högt parkeringshus. Lidl har 110 egna parkeringsplatser för kunder och besökare.

Sebastiano Sacilotto_LIDL
Sebastiano Sacilotto, Försäljningsdirektör Lidl Sverige.

– Detta är en efterlängtad öppning och vi är väldigt glada att så många hittade till oss på premiärdagen. Alla kollegor har gjort ett fantastiskt jobb som innebär att vi nu kan erbjuda ännu fler i Frölunda-bor vårt erbjudande om varor av högsta kvalitet till bästa pris, säger Sebastiano Sacilotto, Försäljningsdirektör Lidl Sverige.

Läs också: Lidl är just nu bäst i klassen

Den nya butiken är byggd utifrån Lidls butikskoncept där ljusa luftiga lokaler och miljötänk står i fokus med en växande andel miljömärkta och etiskt märkta varor. Lidl är idag en av de aktörer vars försäljning av ekologiska produkter ökar mest och under 2018 växte även det ekologiska sortimentet med 75 procent.

Läs också: Lidl lyfter Finland i Sverige

Samtidigt som Lidl söker fler lägen över hela landet, öppnar nya butiker på löpande band. Förutom dagens öppning i Frölunda har Lidl under 2019 öppnat butiker i Caroli i Malmö, Solna Centrum, Vårby, Strängnäs, Råå i Helsingborg, Huskvarna, Kungsbacka och Kista. Närmast väntar nyöppningar i Sollentuna, Växjö och Lidingö.