MAX nya burgare har tagit inspiration från asiatiska grillmiddagar med hetta och smaker från koreansk BBQ-sås och färsk koriander. Smakupplevelsen skiljer sig från traditionella burgare och målet med Grand Deluxe Korean BBQ har varit att lyfta de fräscha, djupa och lite heta smakerna som blivit alltmer populära världen över.

Lagom till sensommaren rundar MAX av grillsäsongen med en BBQ-inspirerad burgare. Grand Deluxe Korean BBQ tillhör MAX större burgarsortiment och är starkt inspirerad av asiatisk grillkultur. Den nya burgaren serveras med Korean BBQ-sås, färsk koriander, friterade lökringar, krämig cheddarost, krispig isbergssallad, len majonnäs, saltgurka på ett Friscobröd. Antingen med svenskt nötkött, halloumi, Delifresh Plant Beef eller Spicy Chicken.

– Koreansk grill är en trend som blivit allt mer populär och därför tyckte jag det kändes självklart att ta fram en burgare med en liknande smaksensation. I det koreanska köket arbetar man mycket med fermentering och då är det lätt att sältan eller de dova smakerna tar över. Jag tycker vi har hittat en grym smakbalans i kombinationen av den fylliga BBQ-såsen tillsammans med krispigheten från saltgurka och lökringar med inslag av fräsch koriander. Det blir en otrolig burgarupplevelse och smakresa, säger MAX Chefskock Jonas Mårtensson.

Tillsammans med den nya burgaren gör de två populära Lyxshake-smakerna Banana Fudge och Hjortron comeback, den senare en smakkombination starkt influerad av MAX norrländska arv.  

– Hjortron och glass är en riktig klassiker under den norrländska sensommaren medan Banana Fudge-smaken är vanligare över hela landet och jag tror många kommer känna igen den från när de var små. Samtidigt har vi på MAX erfarenhet av att exportera smakupplevelser från norr som sträcker sig ända tillbaka till 1968 och när vi hade Lyxshake Hjortron på menyn 2018så gjorde den succé i hela landet, säger Jonas Mårtensson.

Tillsammans med Grand Deluxe Korean BBQ lanseras också Creole Fries, Wings och Korean BBQ-sås, Lyxshake Hjortron och Lyxshake Banana Fudge.  Alla rätter finns att köpa på samtliga MAX-restauranger mellan den 19/8 och 20/10.