Det var en mycket tagen Christer Läckgren som i egenskap av vd för Grönsakshallen Sorunda klev upp på Visa vägen-galans scen för att ta emot priset som Årets Arbetsgivare ur H.K.H. Prins Daniels hand. 

När priser, blommor och kramar var utdelade berättade Prins Daniel att han besökte Grönsakshallen Sorunda för flera år sedan och att han har ett foto från det besöket på sitt skrivbord. Bilden visar Prins Daniel tillsammans med flera medarbetare i en studioliknande miljö och de verkar ha väldigt roligt. 

– Jag var där och de här människorna gjorde ett väldigt starkt intryck på mig som jag inte vill glömma, säger Prins Daniel när han berättar om besöket och bilden. 

Grönsakshallen Sorunda är en högprofilerad frukt- och grönsaksleverantör med de mest exklusiva restaurangerna på sin kundlista. Allt måste vara perfekt vid leverans, varje dillstjälk, vindruva och svartvinbärsblad. Och för att uppnå detta har de haft som mål att hitta den absolut bästa kompetensen för varje arbetsuppgift, och då har de fått söka sig utanför normen. Idag arbetar en stor grupp personer på Grönsakshallen, som i andra sammanhang blivit ratade och som kanske aldrig haft ett annat jobb. 

Ni har gjort en rejäl resa, från enkel till hypermodern grönsakshandel. Och samtidigt lyckats skapa en prisad arbetsplats. Vad gör en arbetsplats bra?

– Att människor trivs och utvecklas. Det är oerhört viktigt att människor är drivande och att samarbetet mellan avdelningar fungerar. Det gör det hos oss. Sedan många år ser vi till människors förmåga. Den med en arm är bättre på uppgifter som ska utföras med en hand, säger Christer Läckgren. 

Motiveringen lyder: 

Hos denna arbetsgivare är alla olika men lika viktiga. Här ses mångfald som en tillgång och annorlunda som en särskild kompetens.

Med högt ställda krav ges varje enskild medarbetare möjlighet att prestera utifrån sina egna talanger och förmågor. Och genom att låta alla göra det de är bra på kan arbetsgivaren inte bara visa upp svarta siffror utan också medarbetare som känner stolthet, arbetsglädje och lojalitet.