Snart kan du som handlar i Nordstan få dina varor hemlevererade inom loppet av ett par timmar med lastcykel. En bekväm hemleverans och bra miljöval. Genom att få varorna hemcyklade reduceras både leveransens energi och resursförbrukningen kraftigt.

-Vi välkomnar Best Transport till Nordstan och ser framemot ett gott samarbete. Förhoppningen är att våra butiker framöver ska använda lastcyklar för att leverera varorna till sina kunder på detta smidiga sätt, oavsett om det handlar om inköp gjorda i butik eller för varor som handlas online, säger Magnus Zingmark, Hållbarhetsprojekt Nordstan.

Best Transport har sedan 1976 erbjudit små och stora företag, prisvärda transportlösningar. Företaget utför dagligen tusentals snabba och moderna bud-, distributions- och sista milen-uppdrag.

– Vi är väldigt glada över att Nordstan nu blir cityhub för våra lastcyklar. Det är bättre för miljön och bidrar till mindre trängsel på Göteborgs gator, då man slipper en del av den tunga trafiken, säger Niklas Falk, Affärsområdeschef på Best Transport i Göteborg.

Best Transport driver på utvecklingen i branschen och arbetar målmedvetet för att nå sin vision att bli ledande i Norden på snabba transport- och logistiktjänster. Företaget finns verksamt i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Växjö, Luleå, Borås, Jönköping, Halmstad, Oslo och Köpenhamn.

Kort fakta om lastcykeln

  • Drivs till 100% av el
  • Endast 86 cm bred (smalare än trehjuliga familjelastcyklar)
  • Klarar en volym upp till 1 kubikmeter
  • Har ca 5 mils räckvidd
  • Inbrottssäker container som är designad att klara av väder och vind