Lidls expansion i Sverige fortsätter i hög takt med nya butiker, lager och huvudkontor. I fokus står hållbarhet och innovation med målet att göra Lidl tillgängligt för fler svenskar i hela landet. Nu förstärks fastighetskontoret i Malmö med rekryteringen av Fredrik Johansson som kliver in som ny fastighetsutvecklare.

– Jag ser Lidl som en kaxig uppstickare i sin bransch, med väldigt höga ambitioner och en långsiktig strategi när det kommer till utvecklande och ägande av sina fastigheter. Jag ser fram emot att vara en del av den fortsatta expansionen av hållbara butiker och är stolt över att arbeta för ett globalt företag som sätter vår miljö väldigt högt upp på agendan i alla led, säger Fredrik Johansson Fastighetsutvecklare Lidl Sverige.

Fredrik kommer närmast från NCC Property Development där han under fem år framförallt arbetat med uthyrning och utveckling av kontorsfastigheter i Västra Hamnen och Hyllie. Senast arbetade han med Multihuset på Limhamn med bland annat livsmedel, bostäder, vårdcentral, parkering och förskola i samma hus som nyligen invigts. Dessförinnan var Fredrik regionchef på Komfast med bland annat uthyrningen av kontor på Emporia.

Tillsammans med etablering- och förvaltningsavdelningen ska han ta Lidls expansion till nästa nivå i Södra Sverige. Målet är att det ska finnas 200 butiker från norr till söder till och med 2020.

Lulu Gylleneiden, Fastighetschef Lidl.

– Med våra högt ställda ambitioner är strategiska nyrekryteringar av största vikt. Vi växer starkast i branschen och med hög kompetens kan vi fortsätta hålla högt tempo i vår nybyggnation. säger Lulu Gylleneiden, Fastighetschef Lidl.