ANNONS

Hur fixar du nyttiga fredagschips av jordärtskockan? Vad är en Butternutpumpa? Och hur lagar du ugnsrostad rotselleri? Joel Waje, som jobbar med smakutveckling av Santa Maria-produkter, ska dels öka intresset för att äta grönt, dels lära oss mer hur säsongens grönsaker kan varieras och tillagas. Allt med ambitionen att få oss att äta både hälsosamt och gott, året om.

Vegetarisk svamp- och korngrynsrisotto med brysselkål

Läs också: 81% mindre CO2 -utsläpp när Santa Maria skrotar konservburken

Allt fler vill äta mindre kött och mer grönt, både för hälsans och miljöns skull. På Paulig Foods, med varumärkena Santa Maria, Risenta och Gold&Green i sortimentet, satsar man på att både utbilda och ge inspiration till konsumenter som vill leva lite grönare. ”Joels grönsaksskola” erbjuder recept och fakta om säsongens grönsaker och en mängd tips och tricks för att göra varje måltid godare och grönare.

Joel Waje, smakutvecklare Santa Maria.

Joel Waje, som står bakom grönsaksskolan, är en av flera smakutvecklare hos Paulig Foods och har lång erfarenhet som kock i restaurangbranschen. Hans filosofi är att hålla grönsaken i fokus och välja kött, fisk eller fågel mer som ett tillbehör.

– Eller varför inte skippa animaliskt protein helt och hållet? Det gör gott för både hälsan och miljön. Dessutom är det supergott. Testa till exempel mitt recept på vegetarisk svamp- och korngrynsrisotto med brysselkål*, säger Joel. 

Läs också:  Santa Maria öppnar kryddmarknad i Mall of Scandinavia

Som barn hjälpte Joel gärna föräldrarna med grönsaksodlingen och ser det som en självklarhet att ta tillvara på allt; även en krokig morot är en god morot.

– Grönsaker är bland de livsmedel i hemmet som slängs mest. Det vill vi ändra på. Förhoppningsvis kan inspiration, kunskap och praktiska tips bidra till att konsumenten ser möjligheterna som finns i kylens grönsakslåda, avslutar Joel.
 

BESÖK ”JOELS GRÖNSAKSSKOLA