En torr och krispig Semillon Chardonnay, en fyllig och generös Cabernet Sauvignon och ett mousserande vin som förgyller alla tillfällen. Lindeman’s nya serie alkoholfria vin lanseras nu på ICA, MatHem och i välsorterade butiker i dagligvaruhandeln.

Lindeman’s erfarna vinmakare har framgångrikt producerat vin sedan 1843 och viner med lägre alkoholhalt sedan 2007. Genom att centrifugera vinet separeras alkoholen på ett milt sätt utan att mista viktiga smakämnen och därmed bevaras vinets druvtypiska karaktär och smak .

Alla goda ting är tre

Lindeman’s Semillon Chardonnay har en fruktig, ungdomlig doft med inslag av gula äpplen, persika och citrus. Det är ett torrt vitt vin med liten sötma som gärna serveras vid cirka 6° C på verandan med vänner eller en bra bok, som apertif eller till rätter av fisk och skaldjur.

Lindeman’s Cabernet Sauvignon doftar svarta vinbär, blåbär, örter och lakrits. Det är ett fylligt rött vin som passar bra till kötträtter, kryddiga vegetariska recept eller det ni lagt på grillen just ikväll. Avnjuts bäst vid 14-16°C så ställ gärna in i kylen 30 minuter innan servering.

Lindeman’s Sparkling Chardonnay Pinot Noir Muscat har en fruktig doft med inslag av aprikos, persika, fläder, honung och gula äpplen. Det är ett friskt mousserande vin som passar utmärkt vid ca 8°C som apertif, till en krispig sommarsallad eller en god cheesecake.

Alkohol: 0,5 % | Ca pris 50-60 kr |

Finns på ICA, MatHem och i välsorterade butiker i dagligvaruhandeln