Apoteksgruppen vill jobba proaktivt och förebyggande med säkerhet i butik och anställer nu en säkerhetschef för uppdraget. Tomas Stjernenfall, tidigare säkerhetschef hos JC och Forex Bank, tillträdde rollen som säkerhetschef på Apoteksgruppen i början av maj. 

Tomas har varit aktiv inom säkerhetsbranschen i många år, han har lång erfarenhet av att jobba inom retail-branschen och vet hur man kan arbeta förebyggande och proaktivt för att minimera säkerhetsrisker vilket är viktiga områden för Apoteksgruppen.

– Uppdraget som säkerhetschef består av flera delar, i första hand att stödja våra apotek och medarbetare inom säkerhetsområdet. Tomas kommer även att arbeta med krishantering och stödja Apoteksgruppens ledning i säkerhetsfrågor, säger Birgitta Lange Sjöblom, kvalitets- och hållbarhetsdirektör på Apoteksgruppen.

Tomas kommer att börja med att skapa ett brett nätverk för att få mer insikt och kunskaper om Apoteksgruppen och dess apotek runt om i landet. På listan står även att påbörja en säkerhetsanalys, för att vid behov kunna skapa en åtgärdsplan och lägga en plan för det proaktiva arbetet.

– Apoteksbranschen står just nu mitt i en spännande transformation, där Apoteksgruppen lyckats etablera sig som en självklar aktör för framtidens utmaningar och möjligheter. Jag ser fram emot att få bidra med den erfarenhet jag har, på en spännande resa tillsammans med Apoteksgruppen, säger Tomas Stjernenfall, säkerhetschef på Apoteksgruppen.

Tomas Stjernenfall tillträdde sin tjänst den 3 maj 2021.