Premiären för den nya Hemköpsbutiken blir startskottet för invigningshelgen av Selma Lagerlöfs torg som moderniserats under flera år. Hemköp öppnar den 29 augusti och det röda bandet klipps klockan 10.00 av butikschef Krister Blom.

Läs också: På torsdag öppnar Hemköp i de nya butikslokalerna

Butiken som ligger i Backa norr om Göteborg blir välsorterad med ett brett sortiment av färskvaror, salladsbar och nybakat bröd. I förbutiken finns ett café, spel och post.

Krister Blom, butikschef Hemköp Selma Lagerlöfs torg.

– Vi får en fantastiskt fin ny butik. Frukt, grönsaker och nybakat bröd är det första som möter kunderna vid entrén, säger Krister Blom, butikschef Hemköp Selma Lagerlöfs torg.

Tretton kassor finns i butiken för att minimera köer. Tre är manuella och i tio kassor är det självskanning med möjlighet att betala med både kort och kontanter.

– Jag är extra nöjd med det nya kassaområdet. Vi går från sex kassor till tretton. Det kan ta lite tid att vänja sig vid att skanna varorna själv men när man väl vant sig går det smidigt. Vi kommer att ha flera medarbetare som hjälper till i början, säger Krister Blom.

”Alla medarbetare från den tidigare butiken på torget flyttar med.”

– Vi är alla är förväntansfulla inför att börja jobba i den nya butiken, säger Krister Blom.

Hemköpsbutiken ligger lättillgängligt på torget precis bredvid busstationen. Det finns även ett parkeringsgarage i huset. Butiken i den tidigare lokalen på torget stänger onsdagen den 28 augusti.

Fakta Hemköp Selma Lagerlöfs torg

Butikschef: Krister Blom

Antal medarbetare: 50 stycken

Öppettider: 7-22.00

Butiksyta: ca 1 500 kvm

Fakta Selma Lagerlöfs torg

Selma Lagerlöfs Torg utanför Göteborg är ett lokalt centrum i förändring för cirka 15 000 människor med drygt tjugo butiker, matställen, vård, bibliotek, skola och kommunal service. Området Backa där torget ligger är ett av Göteborgs stads prioriterade utbyggnadsområden och i den första etappen kommer det att byggas drygt 1 000 nya bostäder.