Torsdagen den 29 augusti kl 10.00 slår Coop upp portarna till en helt ny butik i nya området Limhamns sjöstad. Nya Coop Limhamn erbjuder produkter från lokala leverantörer, manuella delikatessdiskar och har anställt en erfaren kock som lagar dagens rätt för att inspirera och underlätta vardagspusslet för boende på Limhamn.

Nu öppnar Limhamn sjöstads första livsmedelsbutik. Coop Limhamn är en luftig och modern butik med en försäljningsyta på 1 400 kvadrat meter där matglädje, lokal mat och hållbarhet kommer att vara tre ledstjärnor i butikens erbjudande.

Det första man möts av när man kommer in i butiken är en stor frukt- och gröntavdelning som erbjuder fräscha varor i säsong. I butiken hittar man också ett stort utbud av närproducerade varor som öl, chark, ägg, bröd, matolja och kaffe. Målsättningen är att hitta fler lokala leverantörer och delikatesser tillsammans med kunderna och stärka det lokala erbjudandet tillsammans.

Coop Limhamn kommer att ha ett stort fokus på matglädje, med eget butikskök och olika matlagningsevent i butiken. Köket i butiken leds av en erfaren kock som dagligen kommer att erbjuda färdiga måltider som man kan köpa med sig hem för att underlätta vardagspusslet men även inspirera till nya spännande matupplevelser. Hållbarhet är viktigt för butiken och med en egen kock kan man minska butikens matsvinn genom att ta tillvara de livsmedel som inte går att sälja till exempel för att förpackningen gått sönder och på så sätt skapa nytt värde för miljön och för kunden.

–  Jag ser fram emot att öppna en ny butik som ska bli Limhamnsbons alldeles egna butik. Genom att fokusera på hållbarhet, matglädje och lokala produkter vill vi bli det självklara valet för Limhamnskunden och inspirera till vad de ska äta varje dag, säger Birgitta Perlman, butikschef på Coop Limhamn.

Coop Limhamn har flera olika kassalösningar och man kan betala sina varor med kontanter eller kort. I butiken kommer det arbeta 34 personer.

Den nya butiken är belägen på markplan i det miljöcertifierade multihuset Bryggan som utvecklats av NCC Property Development. Förutom den nya Coop-butiken kommer fastigheten att rymma parkeringshus, bostäder, kontor, vårdcentral, apotek och en förskola med lekplats på taket. Torsdag 29 augusti är även premiärdag för vårdcentralen och apoteket i fastigheten.