Nu får ICA Malmborgs sex butiker i Malmö och Lund 100 % skånsk vindel från Skånska Energi, och en ny energipartner för nya miljömål.

ICA Malmborgs har under lång tid arbetat aktivt med att minska sin miljöpåverkan: genom att erbjuda kunderna ett rikt utbud av miljövänliga varor och produkter, men även genom att välja 100 % grön el från vindkraft. Nästa steg är valet att inleda samarbete med en lokal leverantör: Skånska Energi.

– För oss är det viktigt att få en energipartner som förstår vår verksamhet och som kan arbeta nära oss. Därför valde vi Skånska Energi, som har stark lokal förankring, en bra prisbild och intressanta energilösningar. Tillsammans kan vi ta sikte på nya energi- och miljömål, berättar Mats Lundin, handlare på ICA Malmborgs Erikslust.

Schysst mot miljön och kunderna

Från och med januari 2020 levererar Skånska Energi 100 % grön el från skånsk vindkraft till Malmborgs-gruppens sex ICA Malmborgs-butiker i Malmö och Lund.

ICA Malmborgs arbetar kontinuerligt för att förbättra energieffektiviteten i sin verksamhet, exempelvis genom att optimera kylkapaciteten, minska matsvinnet och utnyttja intelligent energisparande hantering.

– Vi på Skånska Energi vill verkligen arbeta nära våra kunder. Vi vill hjälpa var och en att hitta just sin bästa energilösning, både för minskad förbrukning och hållbara val. Som komplett energikoncern kan vi erbjuda en helhet med både avtal för 100 % grön el och klimatsmarta energilösningar, säger Karin Holm, kommunikations- och marknadschef på Skånska Energi.

Skånska Energi är det enda elhandelsbolaget i Skåne som är certifierat för Schysst Elhandel när det gäller elavtal för privatpersoner. I början på 2020 lanserar de en ny version av ”Min Energi” för desktop och mobil som gör det lättare att få kontroll på energiförbrukningen och spara energi.

Minskat ekologiskt fotavtryck

Med 100 % grön vindel i ICA Malmborgs butiker minskar även personal och kunder sitt ekologiska fotavtryck.