Den 21 april öppnar ICAse-handelslageri Arendal, Göteborg.Det nya lagret kommer att göra det möjligt för ICA att utveckla sitt e-handelserbjudande för kunderna i Västra Götaland, öka leveranskapaciteten och skapar samtidigt hundratals nya arbetstillfällen.  

Omslagsbild: ICA lager, Fotograf: Henrik Brunnsgård/TT

Fotograf: Henrik Brunnsgård/TT

I och med det nya lagret i Arendal utanför Göteborg kommer leveranskapaciteten av e-handlad mat att öka i Västra Götaland och leveranser kommer att ske sju dagar i veckan. Under det senaste året har efterfrågan på e-handlad mat ökat kraftigt och ICAs e-handel i Sverige har anställt över 1000 personer och det nya lagret kommer att skapa ytterligare hundratals arbetstillfällen.   

– För att möta den snabbt växande efterfrågan av e-handelstjänster i Västra Götaland öppnar vi nu ett nytt e-handelslager i Göteborg. Därmed får de ICA-butiker som ansluter sig tillgång till utökad kapacitet, ett brett sortiment och bra service till sina kunder. Målet är att de lokala ICA-butikerna skall kunna erbjuda fler kunder e-handelstjänster med en personlig och smidig köpupplevelse för att göra vardagen enklare, säger Anders Svensson, vd ICA Sverige.

Fotograf: Henrik Brunnsgård/TT

Kunderna kommer att handla via den senaste tekniken i form av Ocados e-handelsplattform med anpassningar skapade unikt för ICA och alla Sveriges ICA-handlare. Bland annat innefattar det att systemet vet vad kunden brukar handla, hur ofta och vad ”andra som du” handlar. Kunden ska få en personlig köpupplevelse och känna igen sig i sin lokala e-handelsbutik.  

– Samarbetet med brittiska Ocado, som är världsledande på e-handel med mat gör det möjligt för oss att skala upp och effektivisera vår e-handel under lång tid framöver, säger Anders Svensson, vd ICA Sverige.   

Lagret kommer att ha en totalyta på 17 200 kvm och är beläget i Arendal Green Park i Göteborgs Hamn.