Affären sker genom en aktieöverlåtelse till Di-gruppen inom Bonnier News. Hakon Medias etablerade branschtidningar Icanyheter och Market får därmed nya ägare från och med 1 april 2020. 

”Efter drygt 50 år med egen branschbevakning är det dags att lämna över till Bonnier News. En stark aktör i mediebranschen som vi bedömer har de bästa förutsättningarna att fortsätta utveckla värdefull branschjournalistik samt skapa nya moderna lösningar för att nå ut till läsarna”, säger Fredrik Hägglund, vd på ICA-handlarnas Förbund.

”Retail är en av näringslivets största sektorer och befinner sig mitt i en transformation med bland annat förflyttning till e-handel. Samtidigt ser vi förändrade konsumtionsmönster och ökad hållbarhetsmedvetenhet hos konsumenterna. Det är en spännande utveckling, där det finns stort behov av en vass nyhetsbevakning och rådgivande journalistik. Vi ser stora möjligheter att utveckla Hakon Medias starka varumärken som branschtitlar inom Di-gruppen”, säger Peter Fellman, affärschef för Di-gruppen och chefredaktör på Dagens industri.

Icanyheter grundades 1968 och är idag dagligvaruhandelns ledande branschtidning. Market grundades 2006 och är en nyhetstidning och sajt för hela detaljhandeln. Hakon Media, med ett 25-tal medarbetare, etablerades av ICA-handlarnas Förbund i samband med att ICA Gruppen sålde Forma Publishing till Egmont Publishing 2014.

Di-gruppen, med totalt cirka 400 medarbetare, är en del av Bonnier News, och rymmer en rad starka varumärken riktade mot olika branscher inom näringsliv och offentlig sektor. Dit hör Aktuell Hållbarhet, Resumé, Dagens Media, Fastighetsnytt, Byggindustrin, Dagens Samhälle och Dagens Medicin. Förutom den traditionella medieaffären har affärsområdet en växande verksamhet med utbildning, event och nätverk.