I dag fredag den 18 oktober gör Livsmedelsarbetareförbundets ordförande Eva Guovelin och landsbygdsminister Jennie Nilsson arbetsplatsbesök i Falkenberg och Halmstad. Medverkar på besöken gör även Martin Lundell, vd för Sveriges bagare och konditorer, samt Magnus Därth, vd för Kött och charkföretagen.

Stålboms konditori i Falkenberg

Under dagen blir det besök på Stålboms konditori i Falkenberg och HK Scans anläggning i Halmstad.

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S).

I fokus för besöket står den nationella livsmedelsstrategin. Den är regeringens handlingsplan för en hållbar och ökad livsmedelsproduktion i Sverige. Till strategins övergripande mål hör att få till en konkurrenskraftig livsmedelskedja samt att öka sysselsättningen och exporten. Här ingår även att öka landets självförsörjningsgrad samt att bidra till en hållbar utveckling i hela landet.

Livsmedelsarbetareförbundets ordförande Eva Guovelin 

– Det är glädjande att landsbygdsministern visar intresse för livsmedelsindustrin och följer med ut på arbetsplatsbesök. Om livsmedelsstrategin ska nå målen behöver företagens och livsmedelsarbetarnas förutsättningar vara tydliga. Under dagen får Jennie Nilsson tillfälle att se både produktionen och att samtala med oss som jobbar i branschen, säger Eva Guovelin.