Lidl fortsätter expandera och butiksöppningsvågen rullar vidare med målet 200 butiker 2020. Idag öppnade butik nummer 186 i Kista Galleri och butiksöppningen lockade hundratals nyfikna Kistabor. Butiken som ligger lättillgängligt mot Jan Stenbecks Torg är luftig och fräsch och är ett efterlängtat tillskott i Gallerian.

Sebastiano Sacilotto Försäljningsdirektör Lidl Sverige. 

– Vi har länge letat efter det ultimata butiksläget i Kista, och det känns fantastiskt att avsluta vårens butiksöppningar med just Kista, särskilt när butiken varit så efterlängtad. Alla medarbetare har gjort ett fantastiskt jobb som innebär att även Kista får ta del av vårt erbjudande om varor av högsta kvalitet till bästa pris, säger Sebastiano Sacilotto Försäljningsdirektör Lidl Sverige. 

Kista Galleria är Stockholms största stadsdelscentrum med 18 miljoner besökare under öppettiderna. I takt med de nya bostadsprojekten förväntas antalet människor inom Kista Gallerias upptagningsområde att öka med 54 procent fram till 2030.

Mehmet Ruusuvirta, centrumchef på Citycon

– Lidl är den första större matbutiken som öppnar i Kista så vi gläder oss väldigt mycket. Just har vi mycket på gång med en större modernisering för att skapa en trivsammare galleria och öppningen av Lidl är en viktig pusselbit i denna förnyelse, säger Mehmet Ruusuvirta, centrumchef på Citycon.

Butiken byggs utifrån Lidls senaste butikskoncept där ljusa luftiga lokaler och miljötänk står i fokus med en växande andel miljömärkta och etiskt märkta varor. Lidl är idag en av de aktörer vars försäljning av ekologiska produkter ökar mest och under 2018 växte även det ekologiska sortimentet med 75 procent. Lidl är också den enda livsmedelskedjan i Sverige som klimatkompenserar för hela den svenska verksamheten. 

Genom smart logistik minskas antalet transporter till och från butiken. Butikerna får endast en leverans per dag, något som medför signifikant mindre utsläpp och bullerstörningar då alla varor som behövs transporteras i en och samma bil. 100 procent av Lidls transporter drivs dessutom av förnybara bränslen.

Samtidigt som Lidl söker fler lägen över hela landet, öppnar nya butiker på löpande band. Förutom dagens öppning i Kista har Lidl under 2019 öppnat butiker i Caroli i Malmö, Solna Centrum, Vårby, Strängnäs, Råå i Helsingborg, Huskvarna och Kungsbacka. Närmast efter sommaren väntar nyöppningar i Frölunda, Sollentuna, Växjö och Lidingö.