Kronfågel Klubbfilé har vunnit ”Årets Foodservicevara 2019” för en särskilt framgångsrik lansering som bidragit till innovation i branschen och skapat mervärde för restaurang och storkök. Med passion och hängivenhet har de lyckats få svenskarna att älska deras Klubbfilé.

– Vi är jättestolta över att ha tagit emot det här priset. Det känns fantastiskt att vi kan erbjuda en god produkt som dessutom underlättar vardagen för kockarna i köken. Vårt ansvar och ambition är att ta tillvara alla delar av fågeln och eftersom vi har möjlighet att hantera råvaran på ett effektivt sätt i vår produktion bidrar produkten till minskat matsvinn ute i restauranger och storhushåll. Jag är oerhört stolt över mina kollegor, säger Charlotte Rosta, Produkt- och Varumärkeschef Foodservice, Kronfågel.

En fräsch Glasnudelsallad toppad med het klubbfilé med skinn från Kronfågel.

Klimatsmart och god

Syftet med Årets Foodservicevara är att sätta fokus på foodservicebranschen, genom att uppmärksamma framgångsrika lanseringar och samtidigt inspirera branschens aktörer till innovation och produktutveckling. Priset delades ut i samband med Foodservice ´19 som arrangerades av DLF den 12 juni.

– Kronfågels Klubbfilé är en riktigt bra produkt. Den är både klimatsmart och fantastiskt god! Klubbfilén är ett mycket välkommet bidrag till restaurangernas kycklingmeny, säger Niclas God, inköpsdirektör på Martin och Servera och ordförande i juryn för Årets Foodservicevara.

De glada vinnarna från Kronfågel som tog hem utmärkelsen Årets Foodservicevara 2019. Foto: Evan Pantiel

Vinnarmotivering:

De enklaste lösningarna kan vara de största innovationerna, särskilt om det sker med omtanke om såväl kockar som planet. Utan ben, utan krångel, utan svinn, men med skinn – såklart att denna nyhet fick en flygande start! 

Fakta om Kronfågel Klubbfilé:

Klubbfilé med skinn är en urbenad kycklingklubba från svensk gårdskyckling. Det är en stor och saftig kycklingbit med mycket smak som tillagas lika lätt på grillen som på stekbord eller i ugn.

– Jag gillar verkligen den urbenade kycklingklubban. Den är smakrik, lättanvänd och svår att misslyckas med. Jag rekommenderar att den steks långsamt på skinnsidan för bästa resultat, säger Fredrik Eriksson, jurymedlem och krögare.