Kale Foods AB har utsett Conny Swahn som sin nya VD, med planerat tillträde i november. Kale Foods, som är en del av Kale Uniteds företagsgrupp, har etablerat sig som Sveriges exklusiva distributör för flera framstående växtbaserade varumärken.

I en period av kraftig tillväxt har Kale Foods nyligen utökat sitt sortiment på livsmedelsmarknaden med välrenommerade varumärken såsom Lily & Hanna’s och Juicy Marbles.

Conny Swahn, som har en gedigen bakgrund inom dagligvarubranschen och innehaft flera ledande befattningar, kommer senast från rollen som Affärsområdeschef för Gooh! inom Lantmännen Cerealia. Denna position resulterade i stark tillväxt och en stärkt marknadsposition.

”Kale Foods är ett spännande företag som befinner sig i frontlinjen för att erbjuda matlösningar för framtiden. Jag brinner starkt för hållbarhetsfrågor och att utveckla affärer, och jag ser fram emot att fortsätta bygga på den fantastiska verksamhet som Kale Foods representerar,” kommenterar Conny Swahn entusiastiskt.

Samtidigt, som en del av Kale Uniteds strategi för att utveckla företagsgruppen, har Magnus Johansson nu blivit styrelseordförande för Kale United AB. Magnus Johansson, tidigare VD för Coop och en medlem i Kale Uniteds styrelse sedan 2022, har övertagit denna ledande roll.

Måns Ullerstam, VD för Kale United, uttrycker sin glädje över tillskottet av Conny Swahn som VD för Kale Foods: ”Jag är mycket entusiastisk över att välkomna Conny Swahn till Kale Foods som vår nya VD. Med sin erfarenhet och kompetens kommer han att vara en drivande kraft bakom vår fortsatta expansion. Dessutom är det en värdefull tillgång för Kale Uniteds företagsgrupp att ha Magnus Johansson som vår nya styrelseordförande för Kale United.”

Text: Jonny Bothin – Butiksnytt