Återvinning är som vinst varje gång. Den nya tuben tillverkas av aluminium som redan har återvunnits, förpackningen har blivit cirkulär. Tuberna kan återvinnas om och om igen för att bli nya användbara produkter, tex nya förpackningar, ett par glasögon, eller en båt.

Den tub som Kavli har haft fram tills nu är tillverkad av nyutvunnen aluminium. Att utvinna nytt aluminium är mycket energikrävande. Genom att återanvända aluminium som redan är i omlopp sparas 95% energi1, vilket ger en CO2-besparing på 80%1. Aluminiumet i de återvunna tuberna kommer främst från hushållsåtervinning (95%)2, resterande fem procent kommer från industriavfall2.

LÄS OCKSÅ: Kavlis nya dressing

-För våra produkter inom Majonnäs, Pickels och Remouladsås motsvarar minskningen av CO2-utsläpp 145 varv runt jordklotet med en fossildriven (bensin eller diesel) bil1.Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra förpackningar och hållbarhet är ett viktigt fokusområde i denna utveckling. Budskapet 100% återvunnen aluminium kommer att kommuniceras på tuberna som nu har börjat rulla ut i butik säger Cecilia Anjou, Brand Manager på Kavli.

LÄS OCKSÅ: Kavli plastbantade 57 ton under 2021

Kavlis målsättningar för förpackningar 2030

  • 100% materialåtervinningsbara förpackningar för Kavlis egna varumärken.
  • Minst 70% av förpackningarna ska vara av återvunnet förpackningsmaterial.

Initiativet med återvunnen aluminium i våra tuber är ett viktigt steg för att nå målsättningen 70% återvunnet förpackningsmaterial.

Kavli Majonnäs i tub finns i sju goda smaker och tillverkas i Älvsjö. Kavli är marknadsledare inom segmentet majonnäs i tub.