För 30:e året i rad gick igår, den 28 november, reklamtävlingen 100-Wattaren av stapeln i Stadshuset i Stockholm. Totalt 96 kampanjer var nominerade i 9 olika kategorier. Felix tog tillsammans med Åkestam Holst hem 75-wattsvinsten för kampanjen Ketchupeffekten i kategorin Konsument Multi.

– Vi är oerhört stolta över vinsten med vår lansering av Felix osötad ketchup och kampanjen Ketchupeffekten. Kategorin som Felix tävlade i var den med överlägset störst konkurrens och hela 25 nominerade bidrag. Det är både en ära och ett konkret kvitto på att det går att göra reklam som på riktigt sprider glädje, är tydlig och ger resultat. Fantastisk produkt, fantastiskt team och ett fantastiskt resultat, säger Josefin Sohl, Marknadschef Felix på Orkla Foods Sverige.

Juryns motivering:
”När andra använder pekpinnar, använder ni humor. När andra är komplicerade är ni enkla. När andra säger stopp, säger ni kör. När konkurrenternas volymandelar står still växer era. Med djup användarinsikt lyckas ni charma det svenska folket och minska Sveriges sockerintag. Värsta ketchup-effekten helt enkelt.”

Om 100-wattaren:
100-wattaren är ett reklampris som sedan 1990 belönat kommunikation som gör skillnad. Utmärkelsen premierar kreativitet som ger tydlig effekt. Skillnaden mot andra utmärkelsen är alltså fokuset på effekt och mätbara resultat, men kreativ höjd vägs naturligtvis också in. Juryn består av kunniga inom branschen, både från kund och byråsidan.

I varje kategori delas 50, 75 och 100 watt ut, motsvarande brons, silver och guld.
Pallplatserna i kategorin Konsument Multi fördelades enligt nedan:
• 100-watt, Allergikampanjen, Apoteket, Forsman Bodenfors
• 75-watt, Ketchupeffekten, Felix, Åkestam Holst NoA
• 50-watt, 50/50, Burger King, INGO

De andra kategorierna är Långsiktigt; Konsument Singel, Strategisk design (där Orkla även var norminerade med Anamma), 100-fattaren, Framsiktigt, Internationellt, Employer branding, Företag, Samhällsansvar & Ideellt.

Läs mer på https://100wattaren.se/vinnare-konsument-multi-2019/#Konsumentmulti75W2019