Apoteksgruppen tillsätter från den 1 september Sofie Almqvist Gärtner som People Director.

Sofie Almqvist Gärtner, som närmast kommer från Synsam, har tidigare varit tillförordnad People Director men axlar i och med detta rollen fullt ut och tar ett mer långsiktigt perspektiv för en av Apoteksgruppens viktigaste nycklar i sin tillväxtresa; medarbetarna i företaget.

Läs också: Ny PR and Brand Director för Apoteksgruppen

Målet för Apoteksgruppen är att ta nya marknadsandelar och i en bransch som mer än andra är beroende av medarbetarnas kunskap och kompetens, och hur den förmedlas till kunderna, har hon en mycket viktig roll.

– Redan efter ett par veckor som tillförordnad People Director kändes Sofie given i rollen. Sofie ser vikten av att bygga en stabil grund och på djupet efterleva det vi kommunicerar med vårt arbetsgivarvarumärke Apoteksgruppen People. Utan våra medarbetare finns det inget Apoteksgruppen, säger Sara Mohammar, VD på Apoteksgruppen.

– Jag är glad över att få fortsatt förtroende och ser framemot att fortsätta skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska kunna göra sitt bästa varje dag, säger Sofie Almqvist Gärtner, People Director på Apoteksgruppen.

Sofie Almqvist Gärtner är utbildad inom human resources och har lång erfarenhet från detalj- och dagligvaruhandeln. Hon tillträder formellt sin nya tjänst hos Apoteksgruppen den 1 september.