Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av tre finalister till priset Årets syftesdrivna ledare. Priset delas ut till en person som har en tydlig vision att vilja påverka sin omvärld till något bättre genom att driva sin affär på ett syftesdrivet sätt samt genom ett tydligt ledarskap.

”TIDIGARE I ÅR UTSÅGS LARS APPELQVIST TILL ÅRETS SUPERKOMMUNIKATÖR INOM NÄRINGSLIVET. NU KAN HAN VINNA YTTERLIGARE PRIS FÖR SITT LEDARSKAP.”

Läs också: Gästkrönikör – ”För nästa generation”

I sin motivering nämner juryn att Lars Appelqvist arbetar med filosofin att puffa snarare än att dra. Han fokuserar på det positiva och använder sitt ansvarstagande för att delegera sitt team i rätt riktning. Under hans tio år som vd har omsättningen och vinstmarginalen ökat rejält samtidigt som Lars och företaget har gått i bräschen för hållbarhet i hela branschen. En syftesdriven ledare med en tydlig vision av vad han vill uppnå.

Läs också: Lars Appelqvist är Årets Superkommunikatör inom Företag & Näringsliv

Priset delas ut på Dagligvarugalan i Blå hallen i Stockholm den 19 september. Övriga finalister är Sydgrönts vd Sara Berger och Carl-Johan Stålhammar, vd för Coop Gotland.