Lidl gör en av sina största investeringar i Sverige i samband med att en ny 3D-fastighet ska byggas i området Skeppsbron, Jönköping. Byggnaden tas fram i samarbete med bland annat stadsplaneringsföretaget Södra Munksjön och kommer utöver Lidl-butiken rymma både kontor, parkeringshus och förskola.

I ett samarbete med Södra Munksjön och fyra andra aktörer har Lidl tecknat avtal om att etablera en unik butik i Skeppsbron, Jönköping. Genom att samla flertalet aktörer på en och samma plats i central stadsmiljö möter livsmedelskedjan efterfrågan på ett nytt butiksalternativ som passar väl in i modern stadsplanering. Ansvarig etablerare hos Lidl är Emelie Strömblad och ansvarig byggprojektledare är Jonas Söderbergh.

– Det här är Jönköpings i särklass bästa butiksläge, både för oss och för Jönköpingsborna. Jag är otroligt stolt över teamet på Lidl som arbetat hårt under tre års tid för att få till det här unika projektet. Vi försöker alltid tänka nytt när vi utvecklar nya butiker och här vågar jag nog säga att vi är unika med en förskolas utegård på vårt butikstak. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med alla inblandade parter, säger Christoffer Wennergren, Fastighetschef Lidl Sverige.

– Det känns otroligt spännande och roligt att vi fått till ett kvarter med så många olika verksamheter som alla kommer bidra till att skapa helheten i Skeppsbron. Alla är viktiga för att vi ska få till den livfulla, trevliga och attraktiva stadsdel som vi vill skapa, säger Henrik Gustafsson, Vd Södra Munksjön Utvecklings AB.

Lidl-butiken kommer ligga i bottenvåningen av det åtta våningar höga huset. På våningen ovanför butiken kommer dels ett p-hus finnas, dels en utegård tillhörande en förskola. Av de 550 parkeringsplatserna ovanpå butiken kommer hälften anpassas för laddning av el-bilar.

Läs vad vi tidigare skrivit om Lidl Här