Lidl fortsätter att växa i Sverige och öppnade i torsdags sin 190:e butik i köpcentret Amiralen i Karlskrona. Därmed är Lidl nära att nå målet 200 butiker 2020. Öppningen lockade många förväntansfulla och skapade långa köer tidigt på torsdagsmorgonen.

Lidls 190:e butik i Sverige invigdes med bandklippning, provsmakningar, barnaktiviteter och massor med öppningserbjudanden. 

– Butiken har varit efterlängtad, både av kunder och medarbetare och det känns enormt roligt att nu äntligen kunna att öppna i Amiralen. Nu kan vi välkomna ännu fler kunder i Karlskrona att upptäcka vårt erbjudande om varor av högsta kvalitet till bästa pris, säger Sebastiano Sacilotto Försäljningsdirektör Lidl Sverige.

Lidl har sen tidigare en butik på Blekingegatan i centrala Karlskrona som kommer kompletteras bra av den nya butiken i Amiralen, med strategiskt läge mitt i handelsområdet i Lyckeby med närmsta grannarna Mio och Slottsbackens köpcentrum. Butiken har en försäljningsyta på cirka 1 100 kvadratmeter och har byggts om och anpassats enligt Lidls butikskoncept med ljusa och luftiga butiker med en stor bake-off med nybakat bröd och ett fräscht frukt- och grönt-torg.

Förutom öppningen i Karlskrona har Lidl under 2019 öppnat butiker i Caroli i Malmö, Solna Centrum, Vårby, Strängnäs, Råå i Helsingborg, Kista Galleria, Frölunda, Lidingö och Växjö. Butik nummer 191 öppnar i Sollentuna den 24:e oktober. 

Genom smart logistik minskas antalet transporter till och från butiken. Butikerna får endast en leverans per dag, något som medför signifikant mindre utsläpp och bullerstörningar då alla varor som behövs transporteras i samma bil.

Lidls sortiment präglas av hållbarhet med en hög andel miljömärkta och etiskt märkta varor. Lidl är idag en av de aktörer vars försäljning av ekologiska produkter ökar mest och under 2018 växte även det ekologiska sortimentet med 75 procent.