Norrmejerier äger Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Gainomax®. De flesta produkterna är mjölkbaserade och all mjölkråvara kommer från norrländska mjölkgårdar. Dessa starka varumärken har sedan tidigare tagit plats i nya mindre butiksformat och fått ökad synlighet genom Movements säljkår SVH & Nära.

Nu utökar Norrmejerier samarbetet och från Hudiksvall och söderut kommer Movements säljare fortsättningsvis även att arbeta med produkterna inom dagligvaruhandeln. Genom sina 7 rikstäckande säljkårer har Movement möjlighet att fördela säljbearbetningen inom dagligvaruhandeln i ytterligare två specialiserade säljkårer.

”Vi på Norrmejerier är glada att kunna utöka samarbetet med Movement för en fortsatt stark bearbetning av DVH kanalen med våra välkända varumärken som Gainomax, Västerbottensost, Fjällfil, Fjällyoghurt & Verum.

Vi ser fram emot att fortsätta stärka vår position i butik med hjälp av en erfaren säljkårsbearbetning inom dessa kategorier under 2020 och att tillsammans kunna förse hela Sverige med våra fantastiska produkter från Norrland” säger Ragnar Tapani, Försäljningschef på Norrmejerier.

Jennifer Friman, VD på Movement Group: ”I våras startade vi ett samarbete med Norrmejerier inom Servicehandeln och de mindre butiksformaten. Självklart känns det extra kul att vi nu får förtroendet att utöka vårt samarbete ytterligare med bearbetning av hela dagligvaruhandeln söder om Hudiksvall.

Norrmejerier har otroligt fina varumärken som Västerbottensost, Verum, Fjällfil, Fjällyoghurt och Gainomax och att få förtroendet att representera dem i butiksledet är en ära. Vi har även arbetat väldigt bra tillsammans med våra kontaktpersoner på Norrmejerier. Jag är glad att vi nu kommer fortsätta att utveckla både vårt fina samarbete och försäljningen i butik ytterligare.