Lidl Sverige återkallar Lingonbröd, Linfröbröd och Fullkornsbröd på grund av risk för plastbitar i produkterna

I en nyligen utfärdad säkerhetsåtgärd meddelar Lidl Sverige att de återkallar tre brödprodukter på grund av möjlig närvaro av plastbitar. Återkallelsen gäller samtliga produkter med bäst före-datumet 2023-10-31, vilka producerades under samma dag vid den berörda produktionsanläggningen. De aktuella produkterna har redan tagits bort från hyllorna i samtliga Lidl Sveriges butiker.

De återkallade produkterna inkluderar följande:

Lingonbröd

 • Förpackningsstorlek: 500 g
 • Märke: Matriket
 • Bäst före-datum: 2023-10-31

Linfröbröd

 • Förpackningsstorlek: 550 g
 • Märke: Matriket
 • Bäst före-datum: 2023-10-31

Fullkornsbröd

 • Förpackningsstorlek: 700 g
 • Märke: Matriket
 • Bäst före-datum: 2023-10-31

Lidl Sverige tar händelsen på stort allvar och uttrycker sina beklaganden. En noggrann utredning pågår i samarbete med leverantören för att säkerställa att liknande incidenter inte upprepas. Konsumenter uppmanas att returnera de berörda varorna till inköpsplatsen eller närmaste Lidl-butik, där de kommer att få återbetalning utan krav på uppvisande av kassakvitto. Företaget betonar sitt åtagande att säkerställa kvaliteten och säkerheten för sina produkter.

Risk för plastbitar får även Axfood att återkalla Garants Grovt bröd Lingon, Grovt bröd Vital och Fullkornsgott osötat

Axfood återkallar försiktigt Garant Grovt bröd Lingon 500 gram, Garant Grovt bröd Vital 500 gram och Garant Fullkornsgott osötat 700 gram med bäst före-datum 31.10.2023 på grund av en möjlig risk för plastförorening.

Återkallelsen omfattar följande tre produkter:

 1. Garant Grovt bröd Lingon, 500 gram, bäst före-datum 31.10.2023
 2. Garant Grovt bröd Vital, 500 gram, bäst före-datum 31.10.2023
 3. Garant Fullkornsgott osötat, 700 gram, bäst före-datum 31.10.2023

Produkterna har varit tillgängliga för försäljning i flera av Axfoods butikskedjor, men har nu stoppats från försäljning. Inga skador har rapporterats. Alla konsumenter som har köpt den berörda produkten uppmanas att i första hand returnera den till den butik där den köptes för att erhålla ersättning.

Axfood beklagar det inträffade och genomför en utredning tillsammans med leverantören för att fastställa hur detta kunde hända och för att säkerställa framtida produktkvalitet.

Text: Redaktionen – Butiksnytt