4 MAJ 2021 – MALMÖ/KARLSTAD: Löfbergs och Sproud meddelar idag att Löfbergs tar över som Sprouds säljpartner mot dagligvaruhandeln i Sverige efter ett lyckat samarbete inom Horeca (Hotell, Restaurang och Caféer).


Sproud är det svenska företaget bakom den ärtbaserade drycken med samma namn, som sedan lanseringen i Sverige under 2018 kommit att bli en global succé och nu säljs på 18 marknader, bland annat hos välrenommerade butikskedjor såsom Waitrose i Storbritannien och Whole Foods Market i USA. Sprouds produkter har dessutom blivit omåttligt populära på hemmamarknaden, och säljs idag hos bland andra ICA, Coop, Hemköp, Willys och Mathem. Med hjälp av kafferosteriet Löfbergs ska företaget nu fortsätta öka sin närvaro hos svenska dagligvaruhandlare och fylla än fler butikshyllor runtom i landet.

 
Det var i oktober 2020 som Löfbergs och Sproud ingick ett samarbete för försäljning mot hotell, restauranger och caféer och sedan dess har 150 nya kunder, inklusive namnkunniga varumärken såsom Mr Cake, Lejonet & Björnen, Cafe Le Entre Åhlens och TAK anslutit sig till Löfbergs och Sprouds gemensamma fanclub.

 
– Som företag har Löfbergs och Sproud väldigt lika värderingar, med ett tydligt och gemensamt fokus på oslagbar smak och hållbarhet, och det var grunden för samarbete vi ingick i höstas. Våra varumärken och produkter är en klockren match och samarbetet inom Out of Home har verkligen överträffat våra redan höga förväntningar. Det känns helt naturligt och oerhört spännande att nu utveckla vårt partnerskap med Löfbergs team, säger Per Nilson, Sales Manager Nordics på Sproud.


– Vi har fått ett fantastiskt gensvar hos landets baristor och andra som jobbar på restauranger och kaféer. Det visar att våra goda, naturliga produkter funkar riktigt bra ihop, både i varma och kalla drycker. Nu tar vi samarbetet till en ny nivå och gör det ännu lättare för alla konsumenter att göra ett hållbart val i livsmedelsbutiken, säger Björn Norén, Head of Retail på Löfbergs.


Löfbergs tar över stafettpinnen från Movement och ansvarar nu för försäljningen av samtliga produkter inom Sprouds nuvarande sortiment, dess baristavariant, den nya populära osötade drycken ‘Unsweetened’ och chokladdrycken ‘Chocolate’, samt nyheter som ska komma att lanseras under 2021.