Den 27 juni kommer den efterfrågade Lyxshake Vegan finnas på samtliga MAX restauranger i Sverige i fyra olika smaker. Lyxshake finns även kvar som alternativ med mjölk som bas. Däremot byts milkshaken ut helt till en vegansk variant och lanseras under namnet Dreamshake.

Statistik från Jordbruksverket visar att mjölkkonsumtionen minskat med 44 % från 1980 och även företag som MAX märker av gästernas ökade efterfrågan av andra alternativ till mejeriprodukter. När den växtbaserade Lyxshake Vegan testlanserades på MAX Hötorget för ett år sedan var den en omedelbar succé. På ett dygn såldes motsvarande mängd som brukar räcka en vecka. Sedan dess har ett antal utvalda restauranger kunnat erbjuda den veganska shaken men nu rullar den ut i hela Sverige.

Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers

– Vi ser fram emot att dubbla upp Lyxshakes och kunna erbjuda den till ännu fler gäster och på alla restauranger, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers. Det finns flera olika anledningar till varför man väljer bort eller vill minska på mjölk i sin kost – hälsa, miljö, allergi med mera. Och som en del av vårt hållbarhetsarbete vill vi kunna erbjuda shakes med råvara från växtriket utan att göra avkall på den goda smaken.

Sommaren 2019 bjuder också på en ny smak på sin populära Lyxshake – Banana Split – och tar dessutom tillbaka en populär favorit i repris – Päron.

– Det här blir verkligen en ”Summer of Shakes”! Det är otroligt kul att vi kan erbjuda våra gäster en så stor variation, både i innehåll och smak, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX. Favoritsmaken päron kommer också finnas som Lyxshake Vegan, tillsammans med Blåbär, Jordgubb och såklart Choklad.

Information:
Lyxshake Vegan lanseras i alla MAX restauranger runtom i Sverige den 27 juni i smakerna Päron, Jordgubb, Blåbär och Choklad. Samtidigt byts vanlig milkshake ut mot Dreamshake – den veganska milkshaken.
Utöver ovan alternativ utan mjölk finns numera också två nya smaker i Lyxshake-familjen: Päron och Banana Split.

LyxShake Vegan och DreamShake har kokosmjölk som bas.

Källa för statistik: http://www.jordbruksverket.se/webdav/files/SJV/Amnesomraden/Statistik,%20fakta/Livsmedel/JO44SM1801/JO44SM1801_kommentarer.htm#BM3 – ”Konsumtionen av mjölk toppade runt 1980 med omkring 180 liter per person och år, varefter den minskat med 44 % till 103 liter år 2017.” https://jordbruketisiffror.wordpress.com/2019/01/28/mer-an-halften-av-den-mjolk-vi-dricker-ar-mellanmjolk/