Till restaurangen har man anställt 50 nya medarbetare från Kristiansands närområde. Restaurangen har plats för omkring 100 gäster och på menyn finns burgare med kött, halloumi, kyckling och kedjans egenutvecklade gröna burgare Plant Beef med låg klimatpåverkan.

MAX Norge
MAX Norge

MAX öppnade den första restaurangen i Norge redan 2011 och nu vill man, precis som i Sverige, ta upp kampen mot de amerikanska kollegorna i snabbmatsbranschen genom ett brett utbud av alternativ till rött kött. MAX gröna meny har visat sig populär i Sverige och Rickard Holm, Sverige och Norgechef på MAX, hoppas att burgarna ska gå hem bland Kristiansand-borna också.

LÄS OCKSÅ: Grand Deluxe Korean BBQ lanseras på MAX

– Vi har stora planer för Norge och vill växa i hela landet, men vi börjar med Kristiansand. Det är ett område vi kikat på ett tag och vi tror att vårt utbud av burgare som passar alla – vare sig man äter kött eller inte – är ett bra komplement till de restauranger som finns här idag, säger Rickard Holm.

Restaurangen i Kristiansand kommer sysselsätta 50 nya medarbetare från närområdet och MAX-veteranen Alex Tamilsson leder det nya teamet som restaurangchef. Han har jobbat hos burgarkedjan sedan fem år tillbaka på flera restauranger i Sverige.

– Det känns tryggt att få öppna MAX första restaurang på Sörlandet tillsammans med mina nya grymma kollegor. Det är viktigt för mig att vi är ett bra gäng som trivs ihop och jag tycker vi hittat rätt med varandra. Det ska bli roligt att börja servera de första MAX-burgarna till boende och sommargäster, säger Alex Tamilsson.

MAX är inne i en expansiv fas och restaurangen i Kristiansand följs snart av ytterligare en restaurang på Sörlandet, i Arendal under april månad.

Restaurangen ligger på Sydinga 4 i Kristiansand, har drive-in och sittplatser både inom- och utomhus. Samtidigt finns goda parkeringsmöjligheter för bil- och/eller cykelburna gäster. Öppettiderna är 09:00 – 01:00 mellan söndag och torsdag, samt 09:00 – 03:00 fredag till lördag. Den nya restaurangen invigs den 23 februari klockan 10:00 och öppningsceremonin leds av Rickard Holm, Sverige- och Norgechef tillsammans med Tony Jakobsson, vice Sverige- och Norgechef. På plats för att klippa bandet tillsammans med Rickard och Tony finns också restaurangchefen Alex Tamilsson och Erik Rostoft, vice ordförande i Kristiansands kommun.