På söndag, den 8 september arrangeras årets stora Hälsodag på Gärdet. Då delar Nyamko Sabuni (L) ut årets Hälsopris till Årets hälsohjälte. Årets hälsohjälte ska vara en yrkesverksam person som gjort goda insatser för folkhälsan, en inspiratör, innovatör, författare eller någon som utmärkt sig som en riktig hälsohjälte. Tidigare års vinnare har bland andra varit Maria Borelius, Paulo Roberto och Terese Alvén. Hälsopriset instiftades av Annette Lefterow och Alexandra Charles. 

– Med Hälsopriset vill vi lyfta aktörer och företag som arbetar för den svenska folkhälsan. De som tar individuellt eller socialt ansvar. Det är ett viktigt pris att lyfta för alla som medverkar för en bättre folkhälsa, säger Annette Lefterow, wellnessexpert.

Hälsopriset instiftades 2015 av wellnessexpert Annette Lefterow och Alexandra Charles, 1,6 & 2,6 miljonerklubben, för att uppmärksamma hälsosamma insatser för folkhälsan. I år delas priset ut av Nyamko Sabuni (L) på söndag den 8 september, kl 13, under 1,6 & 2,6 miljonerklubbens Hälsodag på Gärdet, mitt i Stockholm.

Hälsoprisets jury består av Annette Lefterow, wellnessexpert, Alexandra Charles, ordförande i 1,6 & 2,6 miljonerklubben, Pamela Andersson, journalist och Annika Jankell, programledare.

Symbolen för Hälsopriset är en rosa kristall, formad som en stjärna, som symboliserar kärlek, respekt och talang.

1,6 & 2,6 miljonerklubbens Hälsodag på Gärdet bjuder på aktiviteter för hela familjen med fokus på hälsa, kunskap och glädje. Det blir underhållning, gympa, yoga, ett Hjärtgåing lopp och mycket mer.

Läs mer om Hälsopriset och Hälsodagen på www.1.6miljonerklubben.com