Från och med nu kan vi äta av Goohs två storsäljare, Köttbullar med potatismos och Korvstroganoff, fast i vegetarisk tappning. Grillost Stroganoff och Vegobullar med potatismos välkomnas, för att alla ska kunna njuta av god, vällagad mat. Nyheterna finns från och med vecka 36 i dagligvaruhandeln.

Gooh har sedan 2005 erbjudit högkvalitativa, kocklagade färdigrätter till svenskarna. Direkt från start blev framför allt Köttbullar med potatismos och Korvstroganoff två stora favoriter. Från och med nästa vecka kommer fler kunna njuta av de populära rätterna när de nu även finns som vegetariska rätter: Grillost Stroganoff och Vegobullar med potatismos.

– För oss på Gooh känns det viktigt att kunna erbjuda våra konsumenter gröna och vällagade måltidsalternativ som inte tummar på smak eller råvaror. Därför är vi så glada att kunna presentera våra storsäljare, helt vegetariska, och fantastiskt goda, säger Ann Freudenthal, Marknadschef på Gooh.

Den gröna trenden fortsätter, och allt fler väljer att äta mer vegetariskt än tidigare. Samtidigt är utbudet av gröna vällagade färdigrätter fortfarande skralt, och många tycker att det är svårt att laga god vegetarisk mat hemma som mättar. Samtidigt som efterfrågan på vegetarisk mat har ökat, har även kraven på kvalitativ och god färdiglagad mat ökat de senaste åren. Högre medvetenhet och upplysta konsumenter ställer hårda krav på färdigmatsaktörerna.

– Gooh har en lång historia av att blanda restaurang­­­­­­­­världens känsla för smak och kvalitet med innovativ matlagnings­­­teknik. I vårt storkök i Järna använder våra kockar de allra finaste råvarorna för att sedan låta rätterna tillagas direkt i förpackningen. Det gör att vi alltid kan leverera rätter som smakar hemlagat och håller hög kvalitet, oavsett om de innehåller kött eller inte, säger Ann Freudenthal.

Fakta:

Vegobullar med potatismos
Saftiga vegobullar och potatismos lagat med kärlek, till det en utsökt grönpepparsås. Servera gärna på klassiskt vis med en klick lingonsylt till.

Grillost Stroganoff
En klassisk Gooh-rätt i vegetarisk tappning med en god krämig smak. Lagad med grillost, vildris och generöst med härligt god sås.

De nya färdigrätterna kommer i samma praktiska förpackning som de övriga Goohrätterna. De värms i mikron på bara 3 minuter och ger ifrån sig ett ljud när de är redo att ätas. Goohs nya vegetariska rätter finns i butik från vecka 36 och kostar cirka 64,90 kronor.
 

Ny design – samma goda smak!
I samband med lanseringen av de två nya vegoprodukterna uppdaterar Gooh även designen på de två vegorätter som redan finns i sortimentet: Pasta Al Pomodoro och Tortelloni med Ricotta.