Aloba är ett nytt svenskt varumärke som skiljer sig från andra växtbaserade livsmedel – produkterna innehåller nordiska råvaror från såväl hav som land. Sortimentet finns nu listat på Ica och Mathem.

Varumärket Aloba lanserades på marknaden under sommaren 2021. I produkterna används omsorgsfullt utvalda råvaror från Norden, och de är helt fria från soja. Den unika smaken är hämtad från alger utanför Trondheim i Norge, där vattnet är i ständig rörelse och extra gynnsamt för algodling. Övriga råvaror har odlats i Sverige. Kombinationen av de hälsosamma algerna tillsammans med havre, korn, gråärt och ärtprotein gör Aloba till en smakupplevelse utöver det vanliga – med god konsistens och bra näringsvärde.

– Aloba har så många unika fördelar. Förutom att det smakar gott gör det också gott, både för människa och planet. Vår ambition har varit att skapa ett nytt livsmedel som förenklar och förgyller i vardagen. Inte ett substitut till kött, kyckling eller fisk utan en helt ny kategori. Och näringsinnehållet är svårslaget, säger Kaisa Wallin, vd för Aloba Foods.

De senaste nyheterna i Alobas sortiment är pinnar och bollar. Sedan tidigare finns även färs och burgare. Samtliga produkter är tillverkade i Sverige och innehåller alger, havre, korn, gråärt och ärtprotein. Sortimentet finns nu i frysdisken på ICA och Mathem.