Den 1 mars introduceras en spännande nykomling i Spring Village-sortimentet hos Systembolaget – Spring Village Pinot Noir. Med sin lätta stil och fräscha karaktär, erbjuder detta pinot noir-vin från regionen South Eastern Australia en lockande smakupplevelse för vinälskare. Förpackat i en praktisk PET-flaska med skruvkork, är detta vin perfekt för utomhusaktiviteter och sommarfester.

FOTO Erika Stenlund FLORIST Charlotte Gibeck

Spring Village har etablerat sig som en favorit bland vinälskare både på Systembolaget och i restaurangvärlden. Med sin igenkännliga blommiga fjärilsdesign på etiketten har varumärket blivit synonymt med prisvärda viner av hög kvalitet. Nu tar de ännu ett steg mot hållbarhet genom att erbjuda sin Pinot Noir i en miljövänlig PET-flaska.

Denna utsökta Pinot Noir är tillverkad av 100 % druvor från South Eastern Australia, skördade under nattens svala timmar för att bevara dess fräschör och arom. Efter noggrann krossning och jäsningsprocess, vilar vinet på ståltank för att uppnå sin distinkta karaktär. Resultatet är en lätt, hallonröd dryck med doft av bär och en subtil violton. Dess fruktiga smak med inslag av örter och kryddor gör den till ett perfekt komplement till sommarmaten.

Spring Village Pinot Noir är det ultimata valet för vardagsnjutning och grillfester. Med dess mångsidiga smakprofil passar den utmärkt till en variation av rätter, från kyckling till grillade primörer och vegetariska pastarätter. Den praktiska PET-flaskan gör den också till det idealiska valet för utomhusaktiviteter, medan dess låga klimatpåverkan understryker Spring Villages engagemang för hållbarhet.

Detta Pinot Noir från Spring Village överraskade oss verkligen med sin distinkta karaktär och rika smakprofil. Vi uppskattade särskilt den bäriga, något kryddiga smaken som kompletterades perfekt av subtila inslag av fat och mogna jordgubbar. Vinets komplexitet visade sig ytterligare med toner av örter, skogshallon, choklad och en hint av blodapelsin som gav en spännande twist åt varje klunk.

Spring Village Pinot Noir, 2023

Vi njöt av detta vin tillsammans med en utsökt fläskfilé, vars saftighet och smakförstärkning matchade vinets rika karaktär perfekt. Tillsammans med hasselbackspotatisen och den goda rödvinssåsen, som vi till och med gjorde på detta vin, skapade måltiden en harmoni av smaker och dofter som förhöjde hela upplevelsen till en gastronomisk höjdpunkt.

Spring Village Pinot Noir visade sig vara det perfekta valet för vår middag, och vi ser fram emot att utforska fler kulinariska äventyr med detta fantastiska vin i framtiden.

Sätt kurs mot en smakfull och miljövänlig upplevelse med Spring Village Pinot Noir – ett välkommet tillskott till den populära Spring Village-serien. Vid 16–18 grader serverad, är detta vin redo att avnjutas vid alla tillfällen.

Spring Village Pinot Noir | Nr: 276221 | 99 kr | 13 vol. | 1000 ml | Sockerhalt 1,5 g/l | Fast sortiment

Text: Redaktionen – Butiksnytt