Patrick Axzell har utsetts till VD för Orkla Confectionery & Snacks Sverige, ledande kex- och snacksföretag i Sverige. Bolaget står inför en spännande tillväxtresa med välkända varumärken som OLW och Göteborgs Kex.

Patrick Axzell kommer närmast från en roll som vice VD och försäljningsdirektör på Skånemejerier med ansvar för bolagets försäljningsorganisation på den svenska dagligvarumarknaden samt resa mot Sveriges mest hållbara mejeri.

Patrick är också välkänd inom Orkla där han tidigare verkat i ledande befattningar inom marknad och försäljning, senast som Försäljningsdirektör Retail för Orkla Foods Sverige.

– Jag är mycket glad över att Patrick har accepterat rollen som VD för Orkla Confectionery & Snacks Sverige. Vi har ambitiösa planer för tillväxt på den svenska marknaden och jag tror verkligen att Patrick är rätt person att leda denna resa tillsammans med resten av den svenska ledningsgruppen. Patrick har djup expertis inom både försäljning och marknadsföring. Utöver sin Orklaerfarenhet har han även god kännedom om konfektyr- och snackskategorin efter femton år varav tio år på Cloetta. Jag ser verkligen fram emot att välkomna honom till teamet, säger Ingvill Tarberg Berg, CEO Orkla Confectionery & Snacks.

– Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Orkla och jag ser med stor spänning och ödmjukhet fram mot min nya roll, att tillsammans med ett starkt ledningsteam och engagerade medarbetare fortsätta att bygga flera av Sveriges starkaste kex- och snacksvarumärken. Att njuta av snacks ska helt enkelt bara vara gott. Jag vill bidra till framtidens goda snacks – godare för vårt klimat, godare för din hälsa, och ännu godare smaker, säger Patrick Axzell tillträdande VD för Orkla Confectionery & Snacks Sverige.

Patrick tillträder sin nya tjänst senast den 28 februari 2022.