Pauligs riskkapitalgren PINC har investerat i den svenska startupen For Real! Foods som producerar näringsrika fryspizzor. Investeringen kompletterar Pauligs mål att utveckla en matkultur som är bra för både människan och planeten.

For Real! Foods producerar näringsrika, frysta livsmedel som följer den globala trenden med mer naturliga, hållbara och bekväma måltider. Deras första koncept är fryspizzor där de flesta har en bas som är tillverkad av lokalt odlad vitkål. Genom att ersätta spannmål och tillsatser med 100 procent naturliga ingredienser skapar de en unik produkt som är glutenfri, låg på kolhydrater och rik på protein. Den innehåller också mer fibrer och mikronäringsämnen samt mindre salt än vanlig pizza.

 Marika King, chef för PINC. Copyright Valtteri Kantanen

– For Real! Foods har lyckats med konststycket att skapa ett mer näringsrikt alternativ till en av de mest njutbara måltiderna vi har: pizza. Många människor letar efter riktigt goda alternativ till snabba rätter och snacks som är glutenfria, har lokala råvaror och är utan tillsatser – och nu får de ett som verkligen håller måttet! Dessutom har teamet flera nya produkter på gång, så vi ser fram emot en spännande resa, säger Marika King, chef för PINC. 

LÄS OCKSÅ: Paulig förvärvar Liven

For Real! Foods grundades år 2020 och lanserade sina första produkter samma år. De säljs nu i allt högre utsträckning i svenska livsmedelsbutiker, online och genom food service-branschen. Ett år efter lanseringen tar bolaget nu in investerare för att kunna möta den växande efterfrågan.

– Vi är glada över att ha ett så bra team av investerare med på tåget, säger Daniel och Kristin Nowak, grundare av For Real! Foods. ”Med den här investeringen kan vi verkligen skala upp vår produktion, försäljning och marknadsföring både i Sverige och Norden, samt säkerställa lanseringen av nya produkter.

– Det här är framtiden! Människor förändrar sina matvanor i snabb takt och efterfrågar hälsosammare mat, inklusive enklare lösningar för stressiga dagar, säger Maria Borelius, vetenskapsjournalist och bästsäljande författare som investerat tillsammans med medproducenten till hennes podcast, den välkända media entreprenören Carina Nunstedt.

PINC ledde finansieringsrundan på 9 MSEK. Andra investerare är Christer Ridderheim – grundaren av Ridderheims delikatesser, Hans Johansson serieentreprenör och grundare av Semcon, Vinngroup och Njord Ventures.

For Real! Foods i korthet 
For Real! Foods är en utmanare i den nordiska branschen för fryst snabbmat. Företaget grundades 2020 i Skärhamn, Tjörn, och har som mål att omvandla traditionella, frysta snabbmatsprodukter till hälsosammare alternativ genom att använda naturliga och mer näringsrika ingredienser. Produkterna möter konsumenternas förväntningar på mat med lokalt odlade råvaror och utan tillsatser. Till skillnad från traditionella pizzor kan dessa pizzor även ätas av glutenintoleranta personer. Produkterna säljs i livsmedelsbutiker, Mathem.se och på www.forrealfoods.se