Lagom till sommarens alla smörgåsbord och fester lanserar YiPin en glad vegansk nyhet – tofuröra smaksatt med dill, citron och tångkaviar. Sommar på burk, helt enkelt! Den veganska skagenröran gör det ännu enklare för alla att njuta av och bjuda på klassiska sommarsmaker på ett mer hållbart sätt.

Familjeföretaget YiPin, med 20 års erfarenhet av tofutillverkning i Sverige, lanserar nya produkter i snabb takt. Tidigare i vår lanserade företaget Sveriges första tofuburgare som konsumenterna tog emot med entusiasm. Eftersom allt fler svenskar efterfrågar klassiska svenska rätter i vegansk tappning, fann YiPin det naturligt att utöka den befintliga produktlinjen ytterligare; denna gång med en havsrelaterad röra förknippad med den svenska sommaren och västkusten.

– Idag finns det många köttsubstitut på marknaden, men substituten för fisk och skaldjur är få. Eftersom överfiske är ett stort problem för våra hav vill vi göra det möjligt att njuta av svenska klassiker på ett mer hållbart sätt, säger Joceline Lu.

YiPins Tofuröra Skagen är den första röran i en serie produkter som kommer att lanseras under året. Röran innehåller tofubitar med en unik räkliknande konsistens i en fräsch och krämig veganmajonnäs, smaksatt med tångkaviar, citron och dill, och passar utmärkt att servera som ett lyxigare tilltugg, som toast skagen eller tillsammans med bakad potatis.

– Att kombinera tofu med svenska traditioner och smaker på det här viset gör det möjligt för alla att njuta av svenska klassiker. Det underlättar samtidigt för de som vill äta mer hållbart, särskilt under högtider såsom midsommar när familj och vänner med olika kosthållning samlas, säger Joceline Lu. Då kan vi erbjuda ett klimatsmart alternativ för alla.

Även butikerna välkomnar nu den nya produktsatsningen. Först ut med butikssamarbetet är Axfood-ägda Hemköpskedjan:

– Vi tog in nyheten Tofuröra Skagen direkt, den är klockren att ha i butik till midsommar. Vi har generellt stor efterfrågan på vegetarisk alternativ och säljer mycket naturell, rökt och friterad tofu såväl som den nya tofuburgaren, säger Camilla Wall, säljledare för färskvaror och ansvarig för kylt vegetariskt på Hemköp Hornstull.