Sveriges äldsta och största glöggfabrik Saturnus – hänger på den globala trenden med funktionella drycker. Årets stora nyhet från Saturnus är deras nykomling superfruktglögg. Den är precis lika god och nyttig som den låter. Och alkoholfri förstås.

Att ett traditionsbundet inslag i julfirandet kan vara både gott och nyttigt bevisas när landets äldsta glöggfabrik – Skånska Saturnus – presenterar årets nyhet i sortimentet. Granatäpple, blåbär, blodapelsin och aronia är ingredienserna i Sveriges genom tiderna kanske hälsosammaste premiumglögg.

Edward Liepe, VD och fjärde generationens ägare i Saturnus.

– Liksom när det gäller våra övriga produkter ligger det ett gediget arbete bakom glöggen, säger Edward Liepe, VD och fjärde generationens ägare i Saturnus. Självklart ställer, det extra höga krav på våra blenders och produktansvariga när vi nu introducerar något så unikt som en glögg med funktionella egenskaper.

Saturnus Superfrukt Glögg FOTO: Nils Ingvarson Bli Studio

Den nya glöggen är baserat på ett fylligt smakrikt varsamt avalkoholiserat vin från Spanien kombinerat med hundraprocentigt naturliga oxidantrika, superfruktjuicer från granatäpple, blåbär, blodapelsin och aronia. Glöggen blir extra supergod om man tänker lite nytt och byter ut de gamla hederliga tillbehören mandel och russin mot till exempel en skiva citron, torkade blåbär och tranbär, granatäpplekärnor, skållad mandel eller hackad mörk choklad.

Glöggen kommer att finnas tillgänglig på Systembolaget från den 4:e november men redan från slutet av oktober i alla välsorterade livsmedelsbutiker.