OKQ8 välkomnar hösten med tre nya goda muffinsorter. Klassikerna choklad och morotskaka samt uppstickaren smörkola, tre läckra varianter för alla smaker. Även om kanelbullar och wienerbröd är svenskarnas absoluta favoritfikabröd så ökar försäljningen av fikabröd med amerikanska influenser, såsom muffins och munkar.

– För oss är det viktigt att kontinuerligt utveckla vårt fikasortiment så att vi har något som passar alla. Våra nya fyllda muffins tror vi kommer falla både stora som små i smaken, säger Karin Hellgren, Head of Communication på OKQ8.

Muffins är ett välkänt bakverk för svenskarna och det är mest storlek och smak som skiftat genom åren. Nu går trenden åt fyllning på insidan istället för, som tidigare, frosting ovanpå. Det ger ett saftigare bakverk som också är lättare att äta, framförallt för människor i farten – mindre spill helt enkelt, när allt det goda finns inuti muffinsen.

Detta har OKQ8 tagit fasta på och utökar fikasortimentet med inte mindre än tre fyllda muffins. Choklad med läcker chokladsås, smörkola med kolakräm och morotskaka fylld med krämig cream cheese.

OKQ8:s nya muffins bakas med ägg från frigående höns och är fria från palmolja. En muffins kostar 17-18 kronor och säljs från och med september månad på alla OKQ8:s bemannade stationer.