Tänk dig en livsmedelsbutik med genomgående lokalproducerade och ekologiska varor, välsorterade avdelningar med teman som Little India, Petit France och Vego Corner, fiskauktioner varje vecka och till och med en välsorterad skivaffär. Det är några av de ingredienser som gör Stora Coop Visby till Årets butik 2019.

Stora Coop Visby tog hem priset som Årets butik på den elfte upplagan av Dagligvarugalan 19 september. Juryn motiverade valet med att det är en butik som skapar köpglädje genom att våga gå sina egna vägar och utmana det traditionella.

– Vi har jobbat hårt med att nischa oss mot hållbarhet i två år. Eftersom vi vunnit Årets Hållbara Butik på White Guide Green-galan och idag Årets Butik så kan vi konstatera att vi gjort ett fantastiskt jobb och jag är otroligt stolt över mina medarbetare som gjort detta möjligt, säger Markus Wahlgren, stormarknadschef på Stora Coop i Visby.

Den elfte upplagan av Dagligvarugalan genomfördes i regi av tidningen Fri Köpenskap den 19 september i Blå hallen, Stockholms stadshus.