I spetsen för utvecklingen av kosttillskott introducerar det svenska företaget Elexir Pharma en innovativ produktkategori som bygger på svampextrakt. Företaget lanserar två banbrytande produkter som inkluderar svamparna Lion’s mane och Reishi med syftet att stödja immunförsvaret samt kognitiva funktioner såsom minne, inlärning och koncentration.

Svampkomplex med Lion’s mane inkluderar svamparna Lion’s mane, Cordyceps och Maitake samt växtextrakt av Bacopa monnieri

För närvarande växer intresset för svampar och deras fördelaktiga hälsoegenskaper stadigt. Svampar som dessa har länge använts av olika kulturer runtom i världen av hälsoskäl och har nyligen lockat forskarnas uppmärksamhet. Elexir Pharma är snabba att anpassa sig till den ökande entusiasmen och lanserar sin nya produktkategori, Svampkomplex, bestående av två olika kosttillskott.

Svampkomplex med Lion’s mane inkluderar svamparna Lion’s mane, Cordyceps och Maitake samt växtextrakt av Bacopa monnieri för att stödja kognitiva funktioner. Å andra sidan består Svampkomplex med Reishi av svamparna Reishi, Lion’s mane, Chaga och Shiitake, där Reishi specifikt stöttar immunsystemets normala funktion.

Frida Asp, VD på Elexir Pharma, uttrycker sin entusiasm över den ökade medvetenheten kring svampars hälsofördelar i Sverige och betonar företagets strävan att vara pionjärer inom området genom att erbjuda högkvalitativa svampprodukter på den svenska marknaden. Hon understryker att detta bara är början och förutspår en ökad synlighet av svampar inom hälsosektorn framöver.

De nya produkterna, Svampkomplex med Lion’s mane och Svampkomplex med Reishi, kommer att finnas tillgängliga från och med den 19 februari både online och i utvalda apotek som Apotek Hjärtat, Apohem och Apotea till ett rekommenderat cirkapris av 269 kronor.

Information om svamparna

Lion’s mane, även känd som igelkottstaggsvamp på svenska, är en ätbar svamp med karakteristiskt utseende likt en lejonman. Svampen har en lång historia inom kinesisk hälsofilosofi och klassificeras som ett nootropikum tack vare dess innehåll av ämnen som påverkar den mentala funktionen, såsom polysackarider och betaglukaner.

Reishi, även känd som lackticka, har använts för sina hälsofrämjande egenskaper i över 2000 år, främst i Kina. Denna rödbruna svamp anses bidra till immunförsvarets normala funktion och är rik på polysackarider, vilket gör den till en populär ingrediens inom kosttillskott.

Text: Redaktionen – Butiksnytt