Paulig, det ledande livsmedelsföretaget, tar ett kraftfullt steg mot att stärka sin närvaro inom Tex Mex- och snackssegmentet i Europa genom en investering på 42 miljoner euro i en ny fabrik för snacksproduktion i Spanien. Byggstarten är planerad till 2025 med förväntad produktion från och med 2026.

Rolf Ladau, VD och koncernchef för Paulig

– Den här investeringen är ett avgörande steg i genomförandet av vår internationella tillväxtstrategi. Vi stärker vår position inom Tex Mex- och snackssegmentet i Europa, särskilt efter förvärvet av snacksföretaget Liven i Spanien 2022. Detta kommer också att öka vår innovationsförmåga inom dessa kategorier, säger Rolf Ladau, VD och koncernchef för Paulig.

Paulig

– Snacking är för närvarande en av de snabbast växande segmenten inom livsmedelsbranschen. Vi är fast beslutna att på lång sikt accelerera vår lönsamma tillväxt inom denna kategori i samarbete med våra partners. Våra snacks tillverkas av hållbara råvaror såsom grönsaker, frukter, spannmål, baljväxter och vegetabiliska oljor, tillägger Rolf Ladau.

LÄS OCKSÅ: Paulig ger sig in i chipskategorin med varumärket Santa Maria

Paulig är verksamt i 13 länder och har produktionsanläggningar i sex länder: Finland, Sverige, Estland, Storbritannien, Belgien och Spanien. Företagets snacks tillverkas vid fabrikerna i Belgien och Spanien.

Thomas Panteli, SVP Supply Chain & Sourcing på Paulig

– Vi planerar att inviga den nya fabriken under 2026. Vi strävar efter att vara en pålitlig partner för våra kunder, och med den nya anläggningen är vi fast beslutna att säkerställa en stabil leverans av innovativa snacks för att möta den växande efterfrågan framöver. Vi erbjuder våra kunder högkvalitativa produkter tillverkade på ett hållbart och effektivt sätt. För närvarande har vi cirka 340 anställda i Spanien och vi förväntar oss att anställa många fler i framtiden, säger Thomas Panteli, SVP Supply Chain & Sourcing på Paulig.

Text: Redaktionen – Butiksnytt