Julbordet brukar vara fullspäckat med traditionella rätter som köttbullar, julskinka och Janssons Frestelse. Men när vanlighetstristessen slår till kan det vara dags att tänka om och bredda smakupplevelsen. VD:n för MAX Burgers, Richard Bergfors, delar med sig av sina favoriter för ett alternativt julbord, där burgare tar plats på den traditionsbundna festmåltiden.

MAX burgarfavoriter till julbordet

Att göra julbordet både roligare och godare är en konstform. Hemligheten ligger i att behålla de kärnalement som förknippas med julmaten, samtidigt som man utforskar nya och spännande alternativ som passar både sällskapet och smaklökarna bättre. Bergfors föreslår att man byter ut de klassiska rätterna som Janssons Frestelse mot Creole Fries eller Ris à la Malta mot den läckra Lyxshake Jordgubb. Om det vanliga julbordet har tappat sin glans, så är det dags att plocka fram burgarna och överraska gästerna, uppmanar Richard Bergfors, VD på MAX Burgers.

LÄS OCKSÅ: MAX Boostar Frysen: Supreme Green Gör En Kylig Entré i Livsmedelsbutikerna!

Bland Bergfors personliga burgarfavoriter till julbordet finns kreativa alternativ till de traditionella julrätterna:

Ost: Istället för den vanliga edamerosten föreslår han Västerbottenost-sticks.

Potatis: Janssons Frestelse får ge plats åt en smakexplosion med Creole Fries, bestående av Crispy Fries, smält cheddardip, jalapeños och sweet onion.

Frukt och grönt: En uppfriskande alternativ till salladen är Real Green Burger, en bönburgare med emmentalerost, tomat, sweet onion, krispig isbergssallad, saltgurka och originaldressing.

Fisk: För de som gillar fisk föreslår han en frasig fiskburgare med certifierad fisk, fiskad med hållbara metoder.

LÄS OCKSÅ: MAX Släpper Färska Red Hot Chicken Nuggets!

Red Hot Chicken Nuggets

Fågel: Kalkon och kyckling får sin plats med Red Hot Chicken Nuggets eller en Grand Chicken Buffalo.

Kött: De traditionella kötträtterna som julskinka och köttbullar kan bytas ut mot en Classic ´68 Cheese eller en Dubbel Friscoburgare.

Dessert: För att sätta guldkant på julafton rekommenderar Bergfors att lägga till en Lyxshake eller Smoothie bland julgodiset.

Sås: För att komplettera smakupplevelsen har MAX Burgers ett brett utbud av dippsåser, vilket gör det möjligt för sällskapet att hitta sina egna favoritkombinationer.

LÄS OCKSÅ: Henric Byström tar över som kommunikationschef på MAX

Text: Charlotte Lindmark – Butiksnytt