På tisdag, 3 september, går startskottet för GastroSummit på Stockholmsmässan. Eventet är Sveriges nya gastronomiska forum och mötesplats för framtidens mat. Under två dagar kan besökarna ta del av spännande seminarier, trender, debatter och tävlingar.

Programmet för höstens framåtblickande branschevent GastroSummit är nu klart – och det står klart att detta är något som ingen som jobbar inom livsmedelsbranschen bör missa. 40 spännande talare från sex olika länder kommer att inspirera och utmana besökarna.

Läs också: Nya livsmedel med insekter

insekter som mat

GastroSummit är uppdelat i en inspirationsdel och en seminariedel där framstående profiler från branschen delar med sig av sina kunskaper och insikter. Här blandas presentationer, trender, debatter och snabba startup-pitchar som livar upp. Dessutom två spännande tävlingar: Juniormästerskapen i matlagning och Storköksmästerskapen.

Inspirationsdelen av GastroSummit har fritt inträde för branschen och kommer bland annat att bjuda på trender, företagspresentationer, foodtech startups, Sense Lab, fotoutställning och ett livligt tävlingsområde.

Seminariedelen av GastroSummit består av fyra halvdagar med högaktuella teman: Hållbarhet, Innovation, Hälsa samt Inspiration & Framgång. Man kan välja att köpa biljett till en eller flera av dessa halvdagsseminarier beroende på vad man är intresserad av.
Till alla teman har vi bjudit in en internationell foodtech-talare tillsammans med startup-pitcher, arrangerar en paneldebatt i ett högaktuellt ämne, presenterar en trendrapport från Food & Friends och även en Generation Z-studie tillsammans med Kairos future. Dessutom får publiken möjligheten att tycka till i kontroversiella frågor med hjälp av mentometrar, så vi kan utlova hög puls!

Insekter som mat

Några höjdpunkter ur seminarieprogrammet:

”Grönt är det nya svarta” 
Trendexperten Lotta Ahlvar berättar om hur hållbarhet har blivit ”hett”.

Chefs Talk – hur kom det till? 
Sebastian Wussler, grundaren av Chefs Talk, om resan att skapa världens mest framgångsrika sociala branschnätverk.

Är människan för egoistisk för ett hållbart samhälle? 
Paneldebatt med Malin Larsson (S), författaren och konditorn Sébastien Boudet och matbloggaren Gustav ”Jävligt Gott” Johansson.

Vem är Generation Z?
Kairos Future tar pulsen på den nya digitala generationen Z. Vilka är egentligen framtidens konsumenter, som redan är på väg in i vuxenlivet och snart kommer vara den viktigaste kraften på arbetsmarknaden?

FoodTech 
Dr. Sian Proctor om hållbara matvanor i rymden som kan leda till minskat matsvinn på jorden. 

Veganskt – vad krävs? 
Gustav ”Jävligt Gott” Johansson diskuterar veganstudien som precis genomförts på Stockholms skolor.

Hur påverkas vi av ekologisk märkning?
Magnus Söderlund, en av Sveriges främsta forskare inom konsumentbeteenden, om hur vårt beteende påverkas av den information vi får om en vara. Alla deltagare på GastroSummit kommer att bli tillfrågade om deras attityd, beteende och trovärdighet kring märkning av livsmedel. Studien presenteras under dagen.

”Kan man lita på influencers?” 
Paneldebatt med Sveriges främsta influencers inom mat och dryck. Deltagare: Jessica Frej, Zeina Mourtada, Johan Hedberg, Jacob Boe och Ylva Vitorovic. 

”Från startup till miljonförsäljning” 
Paneldebatt med bland andra superentreprenören Stefan Ytterborn.

”Från Bord till Jord” 
Fotografen Charlie Bennet, från New York, har följt råvaran hela vägen till matbordet genom kameralinsen. En enastående och nyskapande fotoutställning.

Läs mer på hemsidan: www.gastrosummit.se

Läs också: Rootfruit Scandinavia, RISE, KTH och Sydgrönt inleder framtidsprojekt för snacks