Wildea och Movement har inlett ett samarbete på den svenska dagligvarumarknaden. Uppdraget omfattar fältbearbetning inom dagligvaruhandeln till butiker och inom foodservice till storkök och restauranger.

Wildea, tidigare Polarica Vilt, är en ledande leverantör av mat från vildmarken, i deras sortiment hittar vi svamp och viltkött. De grundades 1972 i Haparanda i svenska Norrbotten och har med åren utvecklats till ett internationellt företag. I maj 2017 delades bär- och viltdivisionerna upp i två företag för att fokusera på varsitt affärsområde. I mars 2019 bytte Polarica Vilt namn till Wildea.

Niklas Lindström, VD på Wildea ser fram mot samarbetet ” Viltkött är på frammarsch och ligger i tiden. Vilt är ett nyttigt kött som innehåller mycket vitaminer och mineraler samtidigt som det har en hög proteinhalt. Klimatpåverkan är generellt låg när det gäller viltkött. Nu gäller det att nå ut med både kunskap och produkter till den breda allmänheten och då är Movement en mycket viktig samarbetspartner för oss”

 ”Wildea har en lång tradition och erfarenhet av mat från det vilda. Kött och svamp från vildmarken är något speciellt – närheten till naturen känns i råvarorna. Det känns spännande att vara med och få svenska folket att må bra genom att äta ”lite vildare”. Vi kommer att arbeta med Wildea inom såväl i butik som restaurang och storhushåll. Med Wildea får vi möjlighet att arbeta med ytterligare en stark aktör med genuina värden och kvalitativa produkter som passar väl in i vår totala portfölj. ” säger Jennifer Friman, VD Movement.